search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 09:11
MENU CLOSE

Φίλης: Προσπάθεια καταλλαγής στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας

06.10.2016 08:31
Φίλης: Να μην επιμείνει στο άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση - Media

 

 

Για προσπάθεια καταλλαγής στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι πρόθεση της πολιτείας δεν είναι να δημιουργεί αντιδικίες, αμφισβητώντας τους διακριτούς ρόλους κορυφαίων θεσμών, αλλά να προχωρά προς το μείζον που είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης. 

Μια ημέρα μετά την συνάντηση στο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημητρη Κρεμαστινού ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι “η χθεσινή συνάντηση βοήθησε σε αυτή κατεύθυνση να εξηγηθούν ζητήματα και να αρθούν παρεξηγήσεις”.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Φίλης “συμφωνήσαμε όλοι ότι την ευθύνη για την εκπαίδευση στη χώρα μας έχει το κράτος. Βεβαίως η εκκλησία μπορεί να διατυπώνει την άποψή της και οφείλουμε να λαμβάνουμε υπ’ όψιν τον διάλογο που γίνεται. Αυτό κάναμε για μακρό χρονικό διάστημα. Ίσως δεν έφτανε αυτός ο διάλογος για την εκκλησία ποτέ δεν τελειώνει”. 

Ο Νίκος Φίλης αναγνώρισε το έργο της Εκκλησίας κατά την περίοδο της κρίσης αναφέροντας πως “οι σχέσεις μας με την Εκκλησία είναι σχέσεις συνεργασίας. Η πρόσφατη στάση της εκκλησίας με το φιλανθρωπικό της έργο ήταν σημαντική στην περίοδο κρίσης”, όπως είπε. 

Για το μάθημα των θρησκευτικών ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως φέτος θα διδαχθεί με τα προγράμματα σπουδών και το σχετικό υλικό που έχει διανεμηθεί. “Θα γίνει η αξιολόγηση φέτος και πριν βγουν τα νέα βιβλία του χρόνου θα υπάρξει ένας διάλογος για εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών”, ανέφερε ο Νίκος Φίλης. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 09:11