search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:29
MENU CLOSE

Παππάς: Κάθε φορά που βήχει καναλάρχης, παθαίνει πνευμονία η ΝΔ – Η αεροπειρατεία τέλειωσε

07.10.2016 05:13
Ν. Παππάς: Κάνουν τους δικηγόρους των αποτυχημένων της δημοπρασίας, ας απολογηθούν στο λαό για την τηλεοπτική αεροπειρατεία - Media

 

Ως νίκη της δημοκρατίας χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας Νικος Παππάς στην διάρκεια της αρχικής του τοποθέτησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τονίζοντας ότι “ο διαγωνισμός τελείωσε. Έιναι ώρα να πάμε παρακάτω και να συγκροτήσουμε ΕΣΡ”. Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας “δεν είναι καλό να υπάρχουν συμφέροντα που να αισθάνονται ότι μπορούν να καθυποτάξουν την Πολιτεία και να επιβάλλουν την ατζέντα τους”.

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι περήφανη για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί λέγοντας παράλληλα πως πλέον “είναι μια καινούρια μέρα. Είναι ευκαιρία για τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μπούμε σε έναν γόνιμο διάλογο γαι το παρελθόν. Για το τι έγινε και τι δεν έγινε. Για το αν ασκήθηκαν πιέσεις στο πολιτικό σύστημα. Για το αν η πολιτεία βγήκε κερδισμένη από την αναβλητικότητα”.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι ήδη έχουν μπει στα ταμεία του κράτους 90 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν προκειμένου 15.000 παιδιά να πάνε σε παιδικούς σταθμούς, για θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία και ένα πρόγραμμα επαναπατρισμού ελλήνων επιστημόνων.

Με αφορμή τις καταγγελίες του Δημήτρη Κοντομηνά, ερωτηθείς από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι το περιστατικό με τις περούκες στη Νέα Υόρκη οφείλεται στη αποτυχία του ισχυρού άνδρα του Alpha να καταστεί υπερθεματιστής. “Είναι λυπηρό να βλέπεις καναλάρχες να λένε κάτι και τα κόμματα να τρέχουν πίσω τους ασθμαίνοντας” είπε ο Νίκος Παππάς. Η απάντηση του οδήγησε τον Μάκη Βορίδη να τον διακόψει και να του πει “λέει αλήθεια ή ψέματα;” με τον Νίκο Παππά να του απαντά πως “θα απαντήσω όπως θέλω εγώ. Να μας πείτε εσείς πως είναι δυνατόν κάθε φορά που βήχει ένας επιεχειρηματίας να παθαίνει πνευμονία η ΝΔ”.

Παππάς: Προσπάθεια τραυματισμού του διαγωνισμού 

Ως “αεροπειρατές” χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς το σύνολο των καναλαρχών, στεκόμενος ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι τους για την κατάσταση που επικρατούσε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο όλα τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι σήμερα όπου η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. “Στην Ελλάδα είχε συντελεστεί μια αεροπειρατεία από μια ομάδα επιχειρηματιών”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας. 

Υπεραμυνόμενος του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο Νίκος Παππάς είπε πως περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την επιτροπή διαγωνισμού. “Το θεωρώ ανήθικο να μπαίνουν στο στόχαστρο άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα των καναλαρχών ούτε τη δυνατότητα να απαντήσουν στη συκοφαντία”, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας. Υποστήριξε μάλιστα πως έγινε προσπάθεια να οικοδομηθεί ένα αφήγημα που θα τραυματίσει τον διαγωνισμό, αναφερόμενος στην υπόθεση Καλογρίτσα. “Αυτό δεν κατέστη εφικτό”, είπε ο Νίκος Παππάς. 

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως “ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έλεγε ότι ο διαγωνισμός γίνεται για να μην πάρει άδεια ο ΣΚΑΙ. Και ο ΣΚΑΙ κατέθεσε πρώτος φάκελο και πρώτος πήρε άδεια και πρώτος κατέβαλλε το τίμημα. Μετά ξεκίνησε η υπόθεση Καλογρίτσα με μονοθεματικά δελτία και με στόχο την υπεράσπιση επιχειρηματικών συμφερόντων. Δεν μπόρεσε να αποδειχθή παράκαμψη κανόνων”, σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

Σχετικά με την συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν απορριφθεί όλα τα ασφαλιστικά μέτρα στη βάση ότι υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος, τόνισε πως η ΕΕ όσες φορές έχει αναφερθεί στο ζήτημα έχει κάνει λόγο για ζητήματα που αφορούν τα κράτη-μέλη ενώ σημείωσε ότι η διαδικασία του διαγωνισμού απορρέι και από την συμφωνία της χώρας μας με τους εταίρους μας. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:28