search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:52
MENU CLOSE

Ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης στα Εξάρχεια; Η ανάληψη ευθύνης θα ρίξει φως

13.10.2016 05:55
Οι Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από τη βόμβα στα Εξάρχεια- Η Τσατάνη ήταν ο στόχος - Media

 

Την ανάληψη της ευθύνης για την έκρηξη που σημειώθηκε χθες το βράδυ στα Εξάρχεια αναμένουν στο επιτελείο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προκειμένου να ξεκαθαρίσει ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος της βομβιστικής επίθεσης.

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε, λίγο πριν από τις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης, στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια, έξω από το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη». 

Ωστόσο, όπως προέκυψε, στην πολυκατοικία αυτή διαμένει η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη και λίγη ώρα μετά την έκρηξη, ο δικηγόρος της Θέμης Σοφός, αλλά και πηγές του περιβάλλοντος της εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι στόχος ήταν η εισαγγελέας.

«Δεν θέλει ούτε καν έμπειρο μάτι για να καταλάβει κανείς ότι στόχος ήταν η Γεωργία Τσατάνη», δήλωσε ο δικηγόρος της κ.Τσατάνη, Θέμης Σοφός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για την έκρηξη που σημειώθηκε χθες στην είσοδο της πολυκατοικίας της εισαγγελέως.

«Αν θα δείτε την είσοδο της πολυκατοικίας, τα γύρω αυτοκίνητα και τα διαμερίσματα στον πρώτο όροφο, στο κέντρο της οποίας στην πρόσοψη της οδού Ιπποκράτους, βρίσκεται το σπίτι της κ.Τσατάνη, θα καταλάβετε ότι στόχος ήταν εκεί», πρόσθεσε ο κ. Σοφός.   

Στο ερώτημα για το αν υπήρχαν προειδοποιητικές απειλές προς την εισαγγελέα, ο δικηγόρος απάντησε: «Η κ. εισαγγελέας είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τις σοβαρές ενδείξεις που είχε για την επίθεση σε βάρος της και είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να διαχειριστεί η φύλαξη, που επί έξι έτη είχε στο πλευρό της από δύο αστυνομικούς και ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας».

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί δύο τηλεφωνήματα αγνώστου άνδρα στις 22.22 στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα Zougla.gr, υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια, ο οποίος θα εκραγεί σε 30 λεπτά.

«Δεν είναι φάρσα. Πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος το επανέλαβε  πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Ωστόσο και οι δύο τηλεφωνήτριες που κατέθεσαν στην αστυνομία υπογράμμισαν πως δεν ήταν ξεκάθαρο ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος των δραστών, η εισαγγελέας ή το βιβλιοπωλείο, κάτι που θα βοηθούσε την αστυνομία να καταλάβει να φανούν και τα κίνητρα.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του κ.Σοφού, με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της αστυνομίας, αποφασίστηκε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας για την κα. Τσατάνη στην κατηγορία  «επιτήρηση και συνοδεία» αλλά όχι και της φ’υλαξης της εισαγγελέως. Μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη η κα.Τσατάνη είχε στη διάθεσή της ένα όχημα της αστυνομίας και 2 αστυνομικούς για φύλαξη. Με την απόφαση της επιτροπής, οι αστυνομικοί επιστρέφουν στην υπηρεσία της και θα μπορούν να κάνουν ελέγχους έξω από το σπίτι της κα. Τσατάνη και να τη συνοδεύουν κάπου εφόσον χρειαστεί. Να σημειωθεί πως κατά της απόφασης να σταματήσει η φύλαξή της η κα.Τσατάνη έχει κατάθέσει ένσταση η οποία ακόμα εκκρεμεί. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:50