search
ΤΕΤΑΡΤΗ 09.07.2025 01:27
MENU CLOSE

Έρευνα Eurostat: 3 στους 10 Έλληνες δεν καταναλώνει ημερησίως φρούτα και λαχανικά

14.10.2016 13:47
Έρευνα Eurostat: 3 στους 10 Έλληνες δεν καταναλώνει ημερησίως φρούτα και λαχανικά - Media

 

Το ένα τρίτο των Ελλήνων, 15 ετών και πάνω, δεν καταναλώνει ημερησίως φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με στοιχεία του 2014, που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Το 62% καταναλώνει μεταξύ μιας και τεσσάρων μονάδων, ενώ μόλις το 7,8% του πληθυσμού καταναλώνει περισσότερες από πέντε μονάδες ημερησίως. Αυτή ωστόσο είναι η ενδεδειγμένη κατανάλωση, σύμφωνα με την πανευρωπαϊκή εκστρατεία «5 την ημέρα», η οποία βασίζεται σε σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι τα άτομα θα πρέπει να καταναλώνουν τουλάχιστον 400γρ. φρούτων και λαχανικών την ημέρα.

Πρωταθλητές στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αποδεικνύονται οι Βρετανοί, με 33% του πληθυσμού να καταναλώνει, τουλάχιστον πέντε φρούτα και λαχανικά ημερησίως. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 14,1%.

Η μικρότερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών εντοπίζεται στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, όπου περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού (65,1% και 58,6%, αντίστοιχα) δεν τα προτιμά σε ημερήσια βάση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09.07.2025 01:12