search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:09
MENU CLOSE

Πόσο βοηθά το ηλεκτρονικό τσιγάρο το κόψιμο του καπνίσματος;

31.10.2016 16:10
Πόσο βοηθά το ηλεκτρονικό τσιγάρο το κόψιμο του καπνίσματος; - Media
 
Πολύς κόσμος έχει τα τελευταία χρόνια στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, σε μια προσπάθεια να κόψουν το κάπνισμα τσιγάρων, μέσω του ατμισμού.
 
Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου για το κόψιμο του τσιγάρου, όχι μόνο δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματική, αλλά βάση έρευνας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC), οι περισσότεροι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου, συνεχίζουν να καπνίζουν.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνα, που αφορά στο 2015, το 58,8% των χρηστών ηλεκτρονικών τσιγάρων άνω των 18 ετών, δηλώνει ότι καπνίζει και κανονικά τσιγάρα και μόλις το ένα τρίτο των ερωτηθέντων αναφέρει ότι έχει κόψει το κάπνισμα (29,8%) ενώ το υπόλοιπο 11,4% αναφέρει ότι δεν έχει καπνίσει ποτέ κανονικό τσιγάρο. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία του CDC δείχνουν ότι το 3,5% των ενηλίκων στις ΗΠΑ είναι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου.
 
Παράλληλα, ποσοστό 98,7% των χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου άνω των 45 ετών είναι πρώην καπνιστές, ενώ το 40% των νεότερης ηλικίας χρηστών (18-24 ετών), έκαναν την είσοδό τους στον χώρο του καπνίσματος μέσω ηλεκτρονικού τσιγάρου και όχι προϊόντων καπνού. Επίσης, τα στοιχεία της έρευνας του CDC δείχνουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πολύ διαδεδομένο και στους εφήβους. Το 45% των μαθητών Λυκείου αναφέρει ότι έχει δοκιμάσει ηλεκτρονικό τσιγάρο, ενώ το 24% είναι ήδη ατμιστές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:09