search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:20
MENU CLOSE

Οι Αμεσοδημοκράτες των σκηνών

15.07.2011 11:26
Οι Αμεσοδημοκράτες των σκηνών  - Media

Μια βασική αρχή της Δημοκρατίας, ακόμα και της Άμεσης, που πολύ φοριέται τελευταία, είναι η διαφορετική γνώμη.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Μια βασική αρχή της Δημοκρατίας, ακόμα και της Άμεσης, που πολύ φοριέται τελευταία, είναι η διαφορετική γνώμη. Δεν καταλαβαίνω την απαίτηση εκείνη που θέτει τους αγανακτισμένους εκτός κριτικής, εκτός ελέγχου. Θα ενοχοποιείται, θα λοιδορείται ή θα δέρνεται κάθε ένας που διατυπώνει διαφορετική γνώμη από τους περεπιδημούντες τις πλατείες; Πόσο γρήγορα ξεπέφτουν στους ολοκληρωτισμούς οι κ(ε)νοφανείς αυτοί αγανακτισμένοι αμεσοδημοκράτες; Θα τίθεται στο στόχαστρο τώρα με εμετικές ύβρεις κάθε ένας που έχει διαφορετική γνώμη με τους αγανακτισμένους των πλατειών; Τι αποτελούν οι αγανακτισμένοι; Θέσφατο; Άβατο; Υπέρτατο δόγμα; Γνωρίζουν τη μεγάλη αλήθεια; Ποια Δημοκρατία υπερασπίζονται όταν οι εκλεκτοί τους αποκαλούν όσους τολμούν να έχουν τις αντιρρήσεις τους στο πανήγυρι που έχει στηθεί στις πλατείες, Γκέμπελς; Από πού αντλούν αυτό το απαράδεκτο και άκρως φασιστικό δικαίωμα; Εκτός από τους αγανακτισμένους υπάρχουν και οι διαφωνούντες, αυτοί που αμφιβάλλουν, αυτοί που είναι επιφυλακτικοί, ακόμα και αυτοί που διαφωνούν ριζικά μαζί τους. Πώς νομιμοποιείται η προοδευτικότητα στη χώρα μας; Ποιος υπογράφει αυτά τα πιστοποιητικά του προοδευτισμού που δίνει το δικαίωμα στον κάθε πικραμένο ηλίθιο να αποκαλεί ελευθερόφρονες πολίτες ως Γκέμπελς;

Ακόμα και τις πλέον σοβαρές πολιτικές υποθήκες, όπως η άμεση Δημοκρατία, καταφέραμε και τις κάναμε γραφικές, τις αποδυναμώσαμε, ταυτίζοντάς τες με βρόμικους σκηνίτες που κατουράνε μέρα – νύχτα το γρασίδι επιτυγχάνοντας το μέγα επίτευγμα να κάνουν τσαντίρι την κεντρική πλατεία της χώρας και αυτό να το πουλάνε νταϊλίκι σαν προοδευτικό κίνημα. Συγγνώμη που δεν αγοράζουμε από το μαγαζί σας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50