search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 00:24
MENU CLOSE

Κομισιόν: Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και τα σύνορα της Ελλάδας

02.12.2016 12:54
Έρευνα Ευρωκοινοβουλίου: 53% των Ευρωπαίων δυσαρεστημένοι από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη - Media

 

Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών μελών της ΕΕ, είπε στην EurActiv.com η Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάγια Κοτσιγιάντσιτς αναφερόμενη στις τελευταίες προκλήσεις της Άγκυρας κατά της Αθήνας.

«Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και την καλεί να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά κράτους μέλους, πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών», είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Κοτσιγιάντσιτς συνέχισε, λέγοντας ότι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας «θα πρέπει να αποφευχθούν».

«Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει επίσης την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών μελών επί των χωρικών τους υδάτων και του εναέριου χώρου τους».

 

 

 

 

 

 

 

 Πηγή: euractiv.gr

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 00:23