search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:00
MENU CLOSE

Έλληνας, δραπέτης των φυλακών, ο πιστολέρο της Ομόνοιας (Photos)

10.12.2016 10:25
Έλληνας, δραπέτης των φυλακών, ο πιστολέρο της Ομόνοιας (Photos) - Media

 

Αιματηρό περιστατικό, που κατέληξε στον θάνατο ενός άνδρα και τον τραυματισμό αστυνομικού, σημειώθηκε γύρω στις 11:30 στην πλατεία Θεάτρου, σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας.

Αρχικά έγινε γνωστό από την αστυνομία, πως αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε αλλοδαπό άνδρα επειδή κρίθηκε ύποπτος. 

Ωστόσο, διευκρινίστηκε πως πρόκειται για Έλληνα, δραπέτη των φυλακών Χαλκίδας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον 38χρονο Θεόφιλο Λαζαράκη από την Κρήτη, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας, κατά τη διάρκεια ληστείας μέσα σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Ο 38χρονος είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτιε την ποινή του. Την παραβίασε στις 6 Δεκεμβρίου 2016 και δεν επέστρεψε. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να τον ελέγξουν, με αποτέλεσμα να τραυματίσει στο δεξί χέρι έναν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ανταπέδωσαν και πυροβόλησαν δύο φορές εναντίον του.

Τουλάχιστον τέσσερις μαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι έχουν δώσει ήδη προφορικές καταθέσεις στην Ασφάλεια, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, κρύφτηκε πίσω από κτίριο, όπου αυτοπυροβολήθηκε με το πιστόλι του στο κεφάλι, δίνοντας τέλος στη ζωή του. 

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν είχε τραυματιστεί και από κάποια σφαίρα των αστυνομικών. 

Ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:00