search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:34
MENU CLOSE

«Να αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες» – Ο Γάλλος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων προειδοποιεί: «Η ειρήνη δεν έρχεται από μόνη της»

21.12.2016 18:39
«Να αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες» - Ο Γάλλος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων προειδοποιεί: «Η ειρήνη δεν έρχεται από μόνη της» - Media
 
Σε μια σπάνια δημόσια τοποθέτησή του, ο Γάλλος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Πιέρ ντε Βιλιέ κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να αυξήσει κατακόρυφα τις αμυντικές της δαπάνες προκειμένου να αντιμετωπίσει κινδύνους από τους μουσουλμάνους εξτρεμιστές, αλλά και απολυταρχικές κυβερνήσεις.
 
Σε δήλωσή τους στην εφημερίδα Les Echos, ο Γάλλος κορυφαίος αξιωματικός, αφού υπογραμμίζει ότι «πλέον η ειρήνη δεν συμβαίνει από μόνη της», καλεί την κυβέρνηση της χώρας να αναβαθμίσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, καθώς και τα υπόλοιπα πολεμικά υλικά της και να αυξήσει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια τις αμυντικές της δαπάνες, ώστε να φθάσουν στο 2% του ΑΕΠ της χώρας, όπως προβλέπεται από το ΝΑΤΟ.
 
Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι το 2015, η γαλλική κυβέρνηση αύξησε τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας κατά 600 εκατομμύρια ευρώ για το 2016 και κατά 700 εκατ. για το 2017, ωστόσο, τα τελευταία χτυπήματα σε Βερολίνο και Άγκυρα έχουν θέσει το σύνολο της Ευρώπης σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:28