search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:41
MENU CLOSE

Συνεχίζει να τα «βάζει» με τον Τραμπ ο Ερντογάν: Νέες συλλήψεις στον Όμιλο Ντογάν

05.01.2017 07:03
Συνεχίζει να τα «βάζει» με τον Τραμπ ο Ερντογάν: Νέες συλλήψεις στον Όμιλο Ντογάν - Media

 

Συνεχίζονται οι διώξεις στον Όμιλο Ντογάν στην Τουρκία. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, συνελήφη ο νομικός σύμβουλος του ομίλου καθώς και ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής.

 

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της έρευνας για το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. Έπειτα από την ανακοίνωση για τις συλλήψεις, οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν ραγδαία πτώση– έως και 9,9%– στο άγοιγμα αλλά στη συνέχεια ανέκαμψαν αρκετά. Ειδικά η μετοχή της εφημερίδας Hurriyet– η οποία ανήκει στον όμιλο– κατέγραψε πτώση έως και 7,6%. Η Dogan –στην οποία μεταξύ άλλων ανήκει και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk–ανακοίνωσε ότι οι έφοδοι της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν μόνο στα ιδιωτικά γραφεία και στα σπίτια των δύο προαναφερθέντων προσώπων και ότι η λειτουργία του ομίλου δεν επηρεάστηκε.

Στην ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπλης η Dogan ανέφερε ότι οι σημερινές συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της έρευνας για τον Γκιουλέν. “Η έρευνα πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά στα προσωπικά γραφεία των προαναφερθέντων στελεχών και δεν υπάρχει κάτι που να έχει επιπτώσεις στις λειτουργίες της εταιρείας μας και των θυγατρικών της”.  

Υπενθυμίζεται πως μέρος του ομίλου Dogan – μεταξύ του οποίου το CNN Turk και τα γραφεία της κοσμικής και της Χουριγιέτ- στεγάζεται στα  «Trump Towers» της Κωνσταντινούπολης.

Ο Dοgan είναι στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ στην Τουρκία και ήδη από τη προηγούμενη σύλληψη υπάρχει η ανησυχία μεταξύ των Τούρκων αξιωματούχων πως οι διώξεις αυτές ενδεχομένως να «ενοχλήσουν» τον νέο-εκλεγή Πρόεδρο των ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06