search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:39
MENU CLOSE

Αυτή είναι η συνήθεια προσωπικής υγιεινής που πρέπει να σταματήσετε αμέσως!

05.01.2017 17:52
Αυτή είναι η συνήθεια προσωπικής υγιεινής που πρέπει να σταματήσετε αμέσως! - Media
 
Είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς κάνουν σχεδόν αυτόματα: μόλις βγούμε από το ντους και σκουπιστούμε, αμέσως ανοίγουμε το κουτί με τις μπατονέτες και καθαρίζουμε τα αυτιά μας από το «κερί» που συσσωρεύεται εκεί.
 
Και αυτή η συνήθεια είναι λάθος, αν όχι βλαπτική για την υγεία μας, σύμφωνα με νέο πακέτο οδηγιών που εξέδωσε η Ακαδημία Ωτορινολαρυγγολογίας – Ίδρυμα Χειρουργικής Λαιμού και Κεφαλής.
Οι ειδικοί ΩΡΛ εξηγούν ότι το «κερί» που μαζεύεται στα αυτιά μας -πέραν του προστατευτικού ρόλου που παίζει- αφαιρείται από μόνο του με διάφορες κινήσεις που κάνει το σώμα μας: από το μάσημα, ως τις κινήσεις της γνάθου, όλα βοηθούν στην απομάκρυνση επιπλέον «κεριού».
 
Ωστόσο, η χρήση της μπατονέτας δυσκολεύει τα πράγματα, καθώς συμπιέζει το «κερί» στο βάθος του αυτιού και διακόπτει τη διαδικασία φυσικής απομάκρυνσής του. Για την ακρίβεια, οι ειδικοί τονίζουν ότι καλό είναι να αποφεύγουμε το συχνό καθάρισμα των αυτιών και τη χρήση της μπατονέτας.
 
Υπογραμμίζουν, δε, ότι μόλις στο 10% των ανθρώπων δεν λειτουργεί η φυσική διαδικασία απομάκρυνσης του «κεριού» από τα αυτιά.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:38