search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:41
MENU CLOSE

Ψητά μήλα με σταφίδες

22.01.2017 10:21
mila_psita_me_stafides.jpg

 

Ψητά μήλα με σταφίδες

Υλικά

6 κόκκινα μήλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
3 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
¼ του φλιτζανιού του τσαγιού μέλι
1/2φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες σουλτανίνα
1/2φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
½ φλιτζάνι του  τσαγιού νερό
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Χυμό από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα. Ανοίγουμε μια τρύπα και  βγάζουμε τα κουκούτσια από το εσωτερικό του φρούτου. Βάζουμε τα μήλα σε ένα ταψί. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κανέλα το ρούμι το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και τις σταφίδες. Γεμίζουμε την κοιλότητα των μήλων με το μείγμα. Ρίχνουμε το 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό στο ταψί. Ψήνουμε τα μήλα για 40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν στους 180 βαθμούς. Όταν ψηθούν βγάζουμε τα μήλα από το ταψί και τα κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε το ταψί σε μέτρια φωτιά για τρία λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μία κουταλιά της σούπας κρύο νερό και ρίχνουμε το υγρό στο ταψί. Αφήνουμε να πάρει βράση και ύστερα περιχύνουμε με αυτό τα μήλα. Σερβίρουμε τα μήλα πασπαλισμένα με καρύδια. Τα συνοδεύουμε με παγωτό.

 

Πηγή: tasty-day.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40