search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 06:18
MENU CLOSE

Στον ρυθμό των Ρίχτερ «χορεύει» η Λέσβος

06.02.2017 11:30
Ήταν σε τηλεδιάσκεψη τη στιγμή του σεισμού: «Ωχ σεισμός, κουνιόμαστε» (Video) - Media

Η σεισμική δραστηριότητα δυτικά της Μυτιλήνης συνεχίζεται με πολλούς σεισμούς – άλλους μικρότερης και άλλοι μεγαλύτερης έντασης- με ένα νο σειχμό 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφεται πριν από λίγη ώρα στην Τουρκία, κοντά στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 58 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μυτιλήνης, 16 χιλιόμετρα βόρεια του Μολύβου και 26 χιλιόμετρα δυτικά του Αιβαλί. Το  εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Τα ξημερώματα, στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ.

Μια τρίτη ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην περιοχή λίγο πριν τις 2 το μεσημερι. 

Οι τεσσερις φορείς συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώσε ότι σήμερα στις 13:45 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 266 χλμ. ΒΑ της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης αυτής εντοπίζεται 63 χλμ ΒΔ της Μυτιλήνης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές ή τραυματισμοί.

«Παρακολουθούμε τη σεισμική ακολουθία στην περιοχή κοντά στη Λέσβο – απαιτείται ένα 48ωρο για να γίνει λόγος για πλήρη εκτόνωση του φαινομένου»

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Λέσβου αλλά και της Χίου, όπου έγινε επίσης αισθητός ο σεισμός, ωστόσο, όπως ανέφερε, το φαινόμενο παρακολουθείται γιατί προέρχεται από μια περιοχή όπου υπάρχει ένα σύμπλεγμα ρηγμάτων.

Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε όμως ότι ο σεισμός δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας που στο παρελθόν έχει δώσει πολύ ισχυρούς και καταστρεπτικούς σεισμούς. Σημείωσε δε ότι χρειάζεται περίπου ένα χρονικό διάστημα 48 ωρών για να μπορεί να γίνει λόγος για πλήρη εκτόνωση του φαινομένου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16