search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:43
MENU CLOSE

Ο χυμός που ενισχύει τη μνήμη κατά 8% σε μόλις δύο μήνες

07.02.2017 17:45
Ο χυμός που ενισχύει τη μνήμη κατά 8% σε μόλις δύο μήνες - Media

 

Η νοητική εξασθένηση και η έκπτωση της μνήμης είναι ένα από τα πιο κοινά αλλά και δυσάρεστα συμπτώματα της γήρανσης.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι χρειάζονται μόνο 2 μήνες για να βελτιωθούν κατά 8% η μνήμη, τα αντανακλαστικά και η εκφορά του λόγου.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Reading στη Μεγάλη Βρετανία ζήτησαν από 37 υγιείς εθελοντές να πίνουν καθημερινά και για 8 εβδομάδες 500 ml χυμό πορτοκάλι.

Οι συμμετέχοντες, 24 γυναίκες και 13 άνδρες, από 60 ως 81 ετών, είχαν σαφή βελτίωση στις εγκεφαλικές τους λειτουργίες.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η βελτίωση οφείλεται στα φλαβονοειδή, που υπάρχουν στο πορτοκάλι.

Φλαβονοειδή υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες και στα μύρτιλα. Τα φλαβονοειδή επιδρούν στον ιππόκαμπο, την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη μάθηση και την αποθήκευση των πληροφοριών. Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για το τι ακριβώς συμβαίνει αλλά πιστεύουν ότι τα φλαβονοειδή μπορεί να αυξάνουν τη ροή του αίματος, να προστατεύουν τα νευρικά κύτταρα από την οξειδωτική διαδικασία και να αυξάνουν την αποτελεσματικότητα με την οποία οι νευρώνες ανταλλάσσουν σήματα μεταξύ τους.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι δεν συστήνουν στους ανθρώπους να πίνουν τόσο μεγάλες ποσότητες χυμού, αλλά ότι τα συστατικά του μπορεί να αποδειχτούν πολύ βοηθητικά, και ότι μία καλή ιδέα θα ήταν να προσπαθούμε όλοι να εντάξουμε στη διατροφή μας φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φλαβονοειδή.

 

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:41