search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 03:20
MENU CLOSE

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1958
2-3-2017
02.03.2017 04:00
oikonomiko_forum.jpg

 

Σε ένα πολύ ιδιαίτερο ση­μείο της Ελλάδας, εκεί ό­που την τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα ο ποιη­τής Άγγελος Σικελιανός και η σύζυγός του Εύα θέ­λησαν να δημιουργήσουν έναν νέο πνευματικό ομφαλό της γης, στους Δελ­φούς, θα διεξαχθεί και φέτος το ομώνυμο 2ο Οι­κονομικό Φόρουμ. Η πο­ρεία της Ευρώπης, του κόσμου και της χώρας θα συναντηθούν εκεί όπου κάποτε φιλοξενούνταν το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κό­σμου, με τους ομιλητές να προσπαθούν να δώ­σουν πολύ πιο σαφείς και καίριες απαντήσεις σε σύ­γκριση με εκείνες της… Πυθίας!

Στο επίκεντρο των πάνελ κα ι των θεματικών ενοτήτων του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα βρεθούν ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και διεθνών οργανισμών, ση­μαντικά think tanks του εξωτερικού, νυν και πρώην υπουργοί, πρώην πρω­θυπουργοί και πολύ σημαντικοί εκ­πρόσωποι της εγχώριας και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η «βεντάλια» των συζητήσεων θα «ανοίξει» σε τέσσερις βασικούς άξο­νες: Παγκόσμιες γεωπολιτικές ανα­κατατάξεις, ευρωπαϊκές προκλήσεις, ζητήματα διαρθρωτικών μεταρρυθ­μίσεων και ζητήματα οικονομικής α­νάπτυξης. Στις επιμέρους θεματικές ενότητες, οι οποίες έχουν στόχο να εξειδικεύσουν και να αναδείξουν τις συζητήσεις, θα συμμετάσχουν κο­ρυφαίοι Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες.

Οι πύλες του ετήσιου Οικονομι­κού Φόρουμ των Δελφών θα ανοί­ξουν σήμερα, Πέμπτη, το α­πόγευμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα κηρύξει την έναρ­ξή του. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή και κατά τη διάρκεια

των τεσσάρων ημερών 250 και πλέον προσωπικότητες θα συζητήσουν 41 θέμα­τα που «ακουμπούν» την πορεία του κόσμου, της Ευρώπης και της Ελλά­δας.

Το μέλλον της Ευρώπης, η σύνδεση χρέους και ανά­πτυξης, το μέλλον του τραπεζικού συστήματος και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυ­ξη είναι τα θέ­ματα που θα τεθούν επί τάπητος στα πάνελ του συνεδρί­ου και στις παράλ­ληλες συνεδρίες.

Μεταξύ των ομιλητών θα βρεθούν ο αντιπρό­εδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και δι­ευθυντής του οικονο­μικού γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Λιάκος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόε­δρος της Δημοκρατικής Συμπαράτα­ξης Φώφη Γεννηματά, ο επικεφα­λής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδω­ράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Τρά­πεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο προκάτοχός του Γιώργος Προβόπουλος, ο πρόεδρος του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, ο επικεφαλής του τομέα οικονομικών και στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Ρολφ Στράουχ, ο πρόεδρος της Ευρωπα­ϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, ο επικεφαλής της αποστο­λής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο, οι Ευρωπαίοι επίτροποι Δημήτρης Α- βραμόπουλος και Χρήστος Στυλιανίδης, ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. Μαρ­γαρίτης Σχοινάς.

Επίσης στα πάνελ του Οικονομι­κού Φόρουμ θα τοποθετηθούν τρεις πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Σημίτης, ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς και οι πρώην πρωθυπουργοί Μάριο Μόντι (Ιταλία) και Τζίπι Λίβνι (Ισρα­ήλ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06