search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:40
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Αν ο Τσίπρας έρθει στην εκπομπή μου δεν θα πουλήσει ούτε βιβλίο

04.03.2017 14:54
Γεωργιάδης: Αν ο Τσίπρας έρθει στην εκπομπή μου δεν θα πουλήσει ούτε βιβλίο - Media

 

 

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο πλαίσιο του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και απαντώντας στις ερωτήσεις του εκδότη του «Ποντικιού» Αντώνη Δελλατόλα. 

Ο «γαλάζιος» αντιπρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο Τσίπρας δεν έχει πουλήσει ούτε εφημερίδα. Με κατηγορεί εμένα ότι πουλάω βιβλία. Μπορεί να πουλήσει αυτός βιβλία; Αν έρθει στην εκπομπή μου δεν θα πουλήσει ούτε ένα βιβλίο, δεν θα κάνει σεφτέ». 

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι εκείνος δεν έχει χαρακτηρίσει ποτέ τον Αλέξη Τσίπρα γερμανοτσολιά και προδότη. «Να σας πω ότι είναι καιροσκόπος, ότι είναι ανίκανος, ότι είναι ερωτευμένος με την καρέκλα, ναι, προδότη όμως δεν θα τον πω» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε, και υπενθύμισε στον παριστάμενο στην αίθουσα Γιάννη Στουρνάρα, ότι «κάποιος που πήρε την εξουσία με συνθήματα “κάτω η χούντα του Σαμαρά” και έκανε πρόταση δυσπιστίας στο Γιάννη Στουρνάρα που είναι στην αίθουσα, δεν τα θυμάται αυτά ο Γιάννης γιατί έχει χρυσή καρδιά, και έλεγε “ο δολοφόνος Στουρνάρας” είναι κοροϊδία να λέει γιατί η ΝΔ δε συναινεί». 

Σύμφωνα με τον Άδωνη Γεωργιάδη όταν ο Αλέξης Τσίπρας φύγει από την εξουσία θα έχει κάνει ένα καλό γιατί «θα έχει ουσιαστικά πεθάνει η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, στην οποία ήταν υποταγμένη πολλά χρόνια και η ΝΔ». Και συμπλήρωσε πως με τον «ιδεολογικό θάνατο της αριστεράς» θα έχουμε μία χώρα «όπου το να λες πως είσαι αριστερός, θα είναι ντροπή». 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε κατηγορηματικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε αξίζει, ούτε δικαιούται συναίνεσης. «Δεν είναι άξιοι οι άνθρωποι αυτοί για συναίνεση» όπως είπε χαρακτηριστικά. Και εξήγησε πως όταν το καλοκαίρι του 2015 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «με προσωπικό κόστος για τον ίδιο και πρόβλημα για τη ΝΔ, γιατί υπήρχαν πολλές φωνές ανάμεσα σε αυτές και εγώ που λέγαμε να απέχουμε από την ψηφοφορία, αποφάσισε ότι πρέπει να δώσει η ΝΔ στην Ελλάδα την ευκαιρία να γίνει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αυτή τη μεγαλόκαρδη πρόταση Μεϊμαράκη με κόστος για τον ίδιο και το κόμμα, ο Τσίπρας την έκανε εκλογές με σύνθημα “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”». 

Για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο «γαλάζιος» αντιπρόεδρος τόνισε ότι πρέπει να κλείσει γιατί σε άλλη περίπτωση, όπως είπε, η Ελλάδα θα καταστραφεί. Ωστόσο, σημείωσε πως και η αξιολόγηση να κλείσει, η οικονομία δεν θα πάρει μπροστά καθώς «αυτή η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει πως βγαίνουν τα λεφτά». 

Απαντώντας για τις επιθέσεις δέχτηκε από το στρατόπέδο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσφατη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Άδωνης Γεωργιάδης ανέφερε πως «εάν αυξηθεί το ενδιαφέρον των αγοραστών, αυτό αυξάνει ή μειώνει τις τιμές; Αυτά παιδιά στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο τα έχουν λύσει από την εποχή του Άνταμ Σμιθ, μην σας πω και της αθηναϊκής δημοκρατίας», όπως είπε. 

Για το αίτημα της ΝΔ να ζητά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ζητά εκλογές επειδή θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να ολοκλήρωσει την αξιολόγηση. «Ποντάρουμε και πιστεύουμε ότι θα κλείσει» ανέφερε «αλλά θα είναι μία κακή συμφωνία λόγω της καθυστέρησης» δήλωσε, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος πρέπει να πληρώσουν τον πολιτικό λογαριασμό αυτής της αποτυχίας. 

Ο Άδωνης Γεωργιάδης δήλωσε ότι η ΝΔ ακόμα και στην περίπτωση αυτοδυναμίας θα πρέπει να τείνει χείρα φιλίας, για το σχηματισμό κυβέρνησης, σε άλλους πολιτικούς χώρους με τους οποίους συμφωνεί στα βασικά: Να παραμείνει η Ελλάδα μία αστική δημοκρατία στον πυρήνα της Ευρωζώνης. «Στην παρούσα Βουλή, είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη Βουλή» τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07