search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:06
MENU CLOSE

Αγνώριστη η Αιόλου! Καθαρή και φρεσκοβαμμένη (Photos)

05.03.2017 13:43
Αγνώριστη η Αιόλου! Καθαρή και φρεσκοβαμμένη (Photos) - Media

 

Από σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τη βελτίωση της εικόνας της… ταλαιπωρημένης οδού Αιόλου και δεκάδες άνθρωποι επιχειρούν να την ομορφύνουν.  

Θέλοντας να αναδείξει την όμορφη πλευρά του κέντρου της Αθήνας, το οποίο συνδέεται με τη διατήρηση των καθαρών προσόψεων των κτιρίων, ο δήμος Αθηναίων εγκαινίασε σήμερα τη συλλογική δράση “Καθαρίζουμε στην Αιόλου” στα πλαίσια συνεργασίας όλων των δυνάμεων που μπορούν να βοηθήσουν στα προβλήματα που προκαλούν οι βανδαλισμοί σε διάφορους δρόμους της Αθήνας.

Η δράση σημειώνει πως «Αυτό που κυριαρχεί στην εικόνα της πόλης, δυστυχώς είναι οι μουτζούρες. Διεθνείς έρευνες αποδεικνύουν ότι το φαινόμενο αυτό έχει προφανείς οικονομικές συνέπειες, αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία μας. Συγκεκριμένα, τα σημεία που είναι μουτζουρωμένα με υπογραφές, τα λεγόμενα tags, συνδέονται άμεσα με την ευρύτερη υποβάθμιση περιοχών, ιδιοκτησιών και ακινήτων και συντελούν στη δημιουργία αισθήματος παρακμής και ανασφάλειας. Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να αφαιρεθούν οι μουτζούρες. Τα καλά νέα όμως είναι ότι έχει αποδειχτεί́ πως ο έγκαιρος και συστηματικός καθαρισμός μιας επιφάνειας 3 συνεχόμενες φορές (κατά μέσο όρο), οδηγεί στην οριστική απαλλαγή από περαιτέρω βανδαλισμούς.»

Πηγή: lifo

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:03