search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:43
MENU CLOSE

Προκλητικός μαξιμαλισμός

02.09.2011 01:55
Προκλητικός μαξιμαλισμός - Media

Της Κατερίνας Αγγελιδάκη

Το θέατρο της Μονής Λαζαριστών κοστίζει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος-και στον Έλληνα φορολογούμενο-360.000 ευρώ το χρόνο!

Της Κατερίνας Αγγελιδάκη

Το θέατρο της Μονής Λαζαριστών κοστίζει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος-και στον Έλληνα φορολογούμενο-360.000 ευρώ το χρόνο! Γιατί; Για να έχει η Θεσσαλονίκη άλλο ένα κρατικό θέατρο στις δυτικές συνοικίες, το οποίο, σημειωτέον, δεν έχει γίνει ποτέ δημοφιλής θεατρική «πιάτσα». Τι χρειάζεται, άραγε, μία ακόμα θεατρική στέγη πολλών θέσεων δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο (χωρητικότητας 700 ατόμων) και στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (επίσης 700 θέσεων) και γιατί δεν καταργείται; Μήπως επειδή λειτούργησε για πρώτη φορά όταν Υπουργός Πολιτισμού ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τώρα οι αρμόδιοι συντοπίτες του δεν θέλουν να τον στενοχωρήσουν; Τότε, όμως, ήταν άλλες εποχές. Σήμερα, στην εποχή της κρίσης, μοιάζει  προκλητικός μαξιμαλισμός ένα ακόμα πανάκριβο θέατρο σε μια πόλη με δύο μεγάλες κρατικές σκηνές, στις οποίες, όπως μαθαίνουμε, μπορούν να προστεθούν και άλλες θέσεις (σύνολο άλλες 370 σε υποσκήνιο και υπερώο); Περισσεύουν τόσα λεφτά στους κρατικούς φορείς μας για να τα δίνουν σε κτίρια, τη στιγμή που πετσοκόβονται χωρίς έλεος όλοι οι μισθοί των υπαλλήλων τους;  Και τι γνώμη έχει γι’ αυτό ο Υπουργός Πολιτισμού; Για την χειμερινή σεζόν βλέπουμε την προσπάθεια του ΚΘΒΕ- την ύστατη, όπως έφτασε στ’ αυτιά μας-να ενισχύσει τη Μονή Λαζαριστών με την επανάληψη της «Λωξάντρας» (με 10 ευρώ εισιτήριο) και το νεανικό «Ένα παιδί μετράει τα άστρα» του Λουντέμη (σε διασκευή Λαζόπουλου). Επίσης, η μικρή σκηνή της Μονής θα δοθεί όλο το χρόνο σε νεανικά σχήματα της πόλης. Για να δούμε αν οι αρμόδιοι θα καταφέρουν με αυτές τις κινήσεις να μαζέψουν τουλάχιστον τον κόσμο τη Σταυρούπολη. Διαφορετικά ας πάρουν τη «γενναία» απόφαση να κάνουν το αυτονόητο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:42