search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:41
MENU CLOSE

Χαμός στη Βρετανία: Ο ΥΠΟΙΚ του Brexit αναλαμβάνει διευθυντής σε εφημερίδα!

17.03.2017 16:02
Χαμός στη Βρετανία: Ο ΥΠΟΙΚ του Brexit αναλαμβάνει διευθυντής σε εφημερίδα! - Media
 
Σε έξαλλη κατάσταση τελούν οι βουλευτές των Εργατικών, αλλά και συνάδελφοί τους από τους Τόρις, μόλις έγινε γνωστό ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν ανέλαβε διευθυντική θέση στην συντηρητική εφημερίδα London Evening Standard, ενώ, παράλληλα, διατηρεί τη βουλευτική του έδρα.
 
Ο Όσμπορν, ο οποίος ήταν ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας στο διάστημα μέχρι το Brexit, δήλωσε «ενθουσιασμένος» για τη νέα του θέση, ωστόσο, οι συνάδελφοί του στη Βουλή των Κοινοτήτων κάθε άλλο παρά ενθουσιώδεις είναι με τη νέα του ενασχόληση.
 
Ήδη, ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ζήτησε την άμεση παραίτηση του Όσμπορν από τη βουλευτική έδρα, λέγοντας ότι ο διορισμός του στην εφημερίδα «αποτελεί κοροϊδία για την ανεξαρτησία των ΜΜΕ» και ότι «προσβάλλει τους ψηφοφόρους που τον εξέλεξαν βουλευτή».
 
Από την πλευρά της εφημερίδας, η οποία ανήκει στον Ρώσο επιχειρηματία Εβγκένι Λεμπέντεφ, ανακοινώθηκε ότι ο Όσμπορν θα εργάζεται «κατά μέσο όρο» τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, γεγονός που θα του επιτρέπει να επιτελεί και τα καθήκοντά του ως βουλευτής.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Όσμπορν μπορεί να έχασε, μετά το δημοψήφισμα, τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας, αλλά έχει βρει άλλες, εξαιρετικά κερδοφόρες ενασχολήσεις, καθώς, εκτός από τις 75.000 λίρες που λαμβάνει το χρόνο ως βουλευτής, έχει ετήσιο εισόδημα 650.000 λιρών ως σύμβουλος της BlackRock, λαμβάνει αποζημίωση/έξοδα κίνησης 120.000 λιρών το έτος από το Ίδρυμα Μακ Κέιν, έχει λάβει 800.000 λίρες από το καλοκαίρι ως ομιλητής και η νέα του θέση θα του αποφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, 200.000 λίρες το χρόνο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:41