search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 13:09
MENU CLOSE

Έντονη δυσαρέσκεια Σόιμπλε για τις δηλώσεις Γκάμπριελ: Δε βοηθά την Ελλάδα, στέλνει λάθος μήνυμα

24.03.2017 10:26
Όταν ο Σόιμπλε «φλέρταρε» με την ανάληψη της Καγκελαρίας - Media

 

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέκρινε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για τη δήλωσή του ότι η Γερμανία πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.

Ο Γκάμπριελ, που είναι αντικαγκελάριος και κορυφαίο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) – του μικρότερου εταίρου στην κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ, σημείωσε στο Twitter: «Στην επόμενη συζήτηση για τα οικονομικά της Ευρώπης θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εξαιρετικό – δηλαδή να σηματοδοτήσουμε τη βούληση να πληρώσουμε περισσότερα».

Και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Γκάμπριελ αναφέρθηκε στην προοπτική χορήγησης περισσότερης βοήθειας στη χώρα, σημειώνει το Reuters.

Ο Σόιμπλε δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ότι η πρόταση του Γκάμπριελ να δοθούν περισσότερα χρήματα στην ΕΕ και την Ελλάδα «κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση» και στέλνει λάθος μήνυμα. «Ενοχλήθηκα που ο Γκάμπριελ, ευρισκόμενος στην Ελλάδα, έδωσε στους Έλληνες ένα μήνυμα που δεν τους βοηθά, αλλά μάλλον τους δυσκολεύει περισσότερο να λάβουν τις σωστές αποφάσεις», σημείωσε.

Λέγοντας ότι η Γερμανία πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα στην ΕΕ, δεν θα λυθεί το πρόβλημα και θα δοθεί λάθος κίνητρο στις χώρες, είπε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, δεν είναι τα χρήματα, αλλά μάλλον η σωστή χρήση τους.

Στο ερώτημα, αν η Ελλάδα μπορεί να μείνει στην Ευρωζώνη, ο Σόιμπλε δήλωσε: «Η Ελλάδα μπορεί να το κάνει, μόνο αν έχει μία ανταγωνιστική οικονομία». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ότι χρειάζεται χρόνο για αυτό, ο οποίος θα δοθεί. «Αν, όμως, ο χρόνος δεν χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, επειδή αυτό είναι άβολο, τότε αυτό είναι ο λάθος δρόμος», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 13:08