search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:29
MENU CLOSE

Ο Τραμπ κηρύσσει «πόλεμο» σε βέσπα και ροκφόρ

02.04.2017 17:33
Σφήκες δολοφόνοι σκότωσαν ξεναγό στην Ταϊλάνδη - Φρικτός θάνατος  - Media

 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) σε βάρος των ΗΠΑ για τους σχεδιαζόμενους δασμούς στις εισαγωγές από την Ε.Ε».
Αυτήν την προτροπή έκανε την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Το γαλλικό τυρί ροκφόρ, οι ντομάτες, το σαλάμι, το προσούτο, ακόμα και το μεταλλικό νερό San Pellegrino που ανήκει στον ελβετικό κολοσσό Nestle,είναι στη λίστα των προϊόντων που φέρονται να στοχοποιούνται στις ΗΠΑ ως αντίποινα στην ευρωπαϊκή απαγόρευση εισαγωγής αμερικανικού βόειου κρέατος από ζώα που είχαν τραφεί με ορμόνες.

Δημοσιεύματα αποκάλυψαν την περίφημη «μαύρη λίστα» 90 ευρωπαϊκών προϊόντων που θα μπορούσαν να υπόκεινται σε δασμούς 100%, στο πλαίσιο της εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου κατά της εμπορικής «απάτης». Ανάμεσά τους και τα σκούτερ Vespa, με αποτέλεσμα η ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero» να κυκλοφορήσει με τίτλο «Ο Τραμπ κηρύσσει πόλεμο στη Vespa».

Ήδη πάντως το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου επέβαλε δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα από πέντε κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς υποστήριξε ότι επτά ξένοι παραγωγοί εφάρμοσαν πρακτικές ντάμπινγκ για συγκεκριμένα φύλλα χάλυβα στην αμερικανική αγορά.

Πηγή: euronews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:25