search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:01
MENU CLOSE

Συνάντηση Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ πριν το Eurogroup της Παρασκευής

04.04.2017 18:27
Συνάντηση Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ πριν το Eurogroup της Παρασκευής - Media
 
Τετ-α-τετ με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έχει το βράδυ της Πέμπτης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.
 
Το «κύριο πιάτο» της συνάντησης αναμένεται να είναι η Ελλάδα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι οι δύο άνδρες θα συζητήσουν σχετικά με την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές και τις δυνατότητες να υπάρξει έστω και προσχέδιο τεχνικής συμφωνίας (staff level agreement draft).
 
Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική διαπραγματευτική «τρόικα» (Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Αχτσιόγλου) βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες, σε μια ύστατη προσπάθεια να καλυφθεί η απόσταση με τους δανειστές ως την Παρασκευή, ώστε να βγει «λευκός καπνός» από το Eurogroup της Μάλτας ή έστω να διασφαλιστεί η συμφωνία σε έκτακτη συνεδρίαση μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα.
 
Πάντως, κατά τα φαινόμενα, το «μενού» της συνάντησης Ντάισελμπλουμ-Σόιμπλε θα περιέχει κι άλλα θέματα, ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το μέλλον του Ολλανδού πολιτικού στην προεδρία του Eurogroup, μετά τον καταποντισμό του κόμματός του στις εθνικές εκλογές της χώρας. Ως γνωστόν, ο Σόιμπλε στηρίζει τον Ντάισελμπλουμ, ωστόσο, η πρόσφατη γκάφα του σχετικά με τους νοτίους της Ευρωζώνης ίσως να έχει επιδράσει στη στάση του έμπειρου Γερμανού πολιτικού.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:00