search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:45
MENU CLOSE

Κολλημένοι με τις κάλπες οι γαλάζιοι…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1963
06-04-2017
09.04.2017 03:00
mits-15.jpg
 
Συνεχίζει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – με τη συνάντηση με τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τελευταία του κύκλου των επαφών με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης – τη μάχη του να αποδείξει την πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης.
 
Παρότι η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης κράτησαν σαφείς αποστάσεις από την απόπειρα της Ν.Δ. να αναδείξει ένα αντιπολιτευτικό μέτωπο που ζητάει εδώ και τώρα εκλογές, στην Πειραιώς εξακολουθούν να επιμένουν ότι είναι κοινή πεποίθηση της πλειονότητας των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έχει βυθιστεί σε ένα πολιτικό αδιέξοδο. Επιπλέον, παρότι στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι – έστω κακήν κακώς – θα κλείσει η αξιολόγηση, επισημαίνουν ότι το ατύχημα των εκλογών δεν απομακρύνεται, θεωρώντας ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ βρίσκεται σε δίνη απομάκρυνσης από την εξουσία λόγω κυβερνητικής ανικανότητας και κυρίως λόγω της πορείας της διαπραγμάτευσης.
Οι συναντήσεις του Μητσοτάκη αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό και επιφύλαξη από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αφού δεν επιθυμούν να εμφανιστούν ως ουρά της Ν.Δ. στην επιδίωξή της να βρίσκεται στην επικαιρότητα συνεχώς το ζήτημα των εκλογών.
 
Πάντως, όπως λένε στην οδό Πειραιώς, ο Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια των επαφών του να αναλύσει τις προτεραιότητές του και να επιχειρήσει να στήσει μια γέφυρα διαλόγου με το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ειδικά με το Ποτάμι έγινε αναλυτική συζήτηση για το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων στις οποίες συγκλίνουν, ενώ από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη λένε ότι έχουν μεγάλες διαφορές στην προσέγγιση των μεταρρυθμίσεων, αφού αυτές που ορίζει η Ν.Δ. έχουν νεοφιλελεύθερο πρόσημο.
 
Η Ν.Δ. πάντως συνεχίζει να εντείνει τις πιέσεις της προς την κυβέρνηση σκληραίνοντας καθημερινά την αντιπολιτευτική ρητορική και αξιοποιώντας με μεγάλη ευκολία δημοσιεύματα και δημοσιογραφικές πληροφορίες. Επενδύει τις τελευταίες μέρες πολλά στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα το 2013, ειδικά με την κατάσταση που επικρατεί στην παρούσα φάση για τη χώρα. 
 
Ζήτησαν συγκεκριμένα την εμφάνιση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το ζήτημα αυτό, παρότι το 2013 δεν είχε ενεργό πολιτικό ρόλο, αλλά ήταν διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. Επί του θέματος κατέθεσαν και ερώτηση στον πρωθυπουργό, ενώ κοινοβουλευτική μάχη προαναγγέλλουν για τα ζητήματα Υγείας με την αξίωση η πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία από το 1997 να φτάσει έως σήμερα και να συμπεριλάβει τη σημερινή πολιτική εξουσία. 
 
Στο πεδίο της διαπραγμάτευσης η ολική άρνηση των όποιων μέτρων λάβει η κυβέρνηση είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη, ενώ ισχύει απαρέγκλιτη η γραμμή ότι τα αδιέξοδα της διαπραγμάτευσης σώρευσαν μέτρα στην ελληνική οικονομία, στην οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ έδωσε τη χαριστική βολή, όπως λένε στην οδό Πειραιώς.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:28