search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:00
MENU CLOSE

Πελάτης της Digea και πάλι η ΕΡΤ

14.04.2017 07:50
Αποχώρηση από τη Digea - Media

 

Την απόφαση για ματαίωση του διαγωνισμού για την προμήθεια 320 ψηφιακών πομπών έλαβε η ΕΡΤ μετά την αρνητική απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη σύμβαση με την εταιρεία που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό, την Ericsson. Με την απόφασή του το ΔΣ της ΕΡΤ «αναθέτει στην αρμόδια Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας τη διερεύνηση όλων των πιθανών εναλλακτικών οικονομοτεχνικών επιλογών και λύσεων που μπορεί να εφαρμοστούν για την ανάπτυξη του δικτύου εκπομπής της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ ΑΕ». Ακόμη «εξουσιοδοτεί τον γενικό διευθυντή Διοικητικών και Οικονομιών Υπηρεσιών να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες για την ανάθεση σε εξειδικευμένη εταιρεία υπηρεσιών υποστήριξης της ΕΡΤ ΑΕ, σε περίπτωση προκήρυξης νέου διαγωνισμού».

H ΕΡΤ, πάντως, είναι υποχρεωμένη το προσεχές διάστημα να συνεχίσει να πληρώνει τον ιδιώτη πάροχο δικτύου, την Digea για τη χρήση της τέταρτης ψηφιακής συχνότητας, από την οποία εκπέμπει τα προγράμματα των καναλιών της. Το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία με την Digea για έξι μήνες, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους έξι. Το ποσό δεν αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύεται, αλλά εκτιμάται πως είναι κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Η προηγούμενη σύμβαση μεταξύ ΕΡΤ και Digea λήγει αυτόν τον μήνα και η κρατική τηλεόραση θα την ανανεώσει για τα κέντρα εκπομπής στα οποία δεν διαθέτει δικούς της ψηφιακούς πομπούς. Η ματαίωση του διαγωνισμού «σώζει» την Digea, αφού η ΕΡΤ είναι ο καλύτερος πελάτης της, πληρώνοντας ένα σεβαστό ποσό για τα δεδομένα της εποχής!

 

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18