search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 03:07
MENU CLOSE

Εντολή Τραμπ: Επανεξετάστε τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

19.04.2017 17:47
ΗΠΑ: Η Βουλή των αντιπροσώπων ψηφίζει για την κατάργηση του Obamacare - Media
 
Φαίνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αποφασισμένος να ανατρέψει -στο βαθμό του εφικτού, τουλάχιστον…- όλες τις πολιτικές του προκατόχου του στο Λευκό Οίκο, Μπαράκ Ομπάμα.
 
Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, Σων Σπάισερ, ο πρόεδρος των έδωσε εντολή για την διεξαγωγή μιας διυπηρεσιακής επανεξέτασης, διάρκειας 90 ημερών, του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (ΚΟΣΔ) αναφορικά με την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν.
 
Η ΚΟΣΔ (JCPOA) αποτελεί το αποτέλεσμα της πυρηνικής συμφωνίας που υπέγραψε η Ομάδα Χωρών 5+1 με το Ιράν τον Ιούνιο του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία.
 
«Οι συστάσεις αναφορικά με το που βρίσκεται η συμφωνία θα παρουσιαστούν στον Τραμπ μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των 90ημερών», τόνισε ο Σπάισερ.
 
Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας τόνισε κατά την συνέντευξη Τύπου πως ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε ένα «συνετό» βήμα δίνοντας την συγκεκριμένη εντολή που θα καθορίσει κατά πόσον η άρση των κυρώσεων μέσω της πυρηνικής συμφωνίας εξυπηρετεί τα συμφέροντα στον τομέα της ασφάλειας των ΗΠΑ.
 
Σε ερώτηση που τέθηκε στον Σπάισερ κατά πόσον ο Τραμπ ανησυχεί αν το Ιράν παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας, ο εκπρόσωπος απάντησε πως: «Κάνει την συνετή κίνηση ζητώντας την επανεξέταση της υπάρχουσας συμφωνίας».\
 
(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06