search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 09:26
MENU CLOSE

Πέθανε η Ευαγγελία Βλάμη, γνωστή ακτιβίστρια της ΛΟΑΤ κοινότητας

12.05.2017 08:52
Πέθανε η Ευαγγελία Βλάμη, γνωστή ακτιβίστρια της ΛΟΑΤ κοινότητας - Media

Πέθανε η γνωστή ακτιβίστρια της ΛΟΑΤ κοινότητας Ευαγγελία Βλάμη.Η Ευαγγελία Βλάμη είχε έντονη δράση και παρουσία στον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και ήταν η πρώτη λεσβία που τέλεσε πολιτικό γάμο στην Τήλο το 2008.

Η Βλάμη ήταν για περισσότερο από μια δεκαετία μέλος του Athens Pride και πρωτεργάτρια στον φεμινιστικο/ λεσβιακό ακτιβισμό για περισσότερα από 40 χρόνια..

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:  «Με απέραντη οδύνη και αγάπη είμαι υποχρεωμένος ν ανακοινώσω προς θεούς κι ανθρώπους πως η μεγάλη η δυνατή η τρυφερή η αποφασισμένη καρδιά τη φεμινίστριας λεσβίας ακτιβίστριας Ευαγγελίας Βλάμη δεν χτυπάει πιά. Για 4 δεκαετίες η Βαγγελιώ με τους αγώνες, τη συντροφιά, τη συμμετοχή, τη γλώσσα και την τρυφερότητά της άλλαξε τη ζωή μας Το θάρρος, η ψυχάρα η τόλμη και η αγάπη της προς όλες μας θα είναι πάντα μαζί μας.  ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ!»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 09:22