search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:02
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Αποκλειστική σας ευθύνη το 4ο μνημόνιο

18.05.2017 17:43
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται διέξοδο - Φύγετε λοιπόν εσείς - Media

 

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα. «Ζούμε σήμερα ένα εφιάλτη που είναι αποτέλεσμα των επιλογών των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου. Η Ελλάδα σήμερα θα ήταν κανονική χώρα της Ευρωζώνης αν δεν διακόπταν η πορεία της χώρας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και τόνισε πρός την πλευρά του πρωθυπουργού: «Σας καλώ αν έχετε την στοιχειώδη ευθύνη ψηφίστε τα μέτρα και τα αντίμετρα και παραιτηθείτε. Δώστε στους πολίτες την δυνατότητα να επιλέξουν το ψέμα ή την αλήθεια» 

Ανοίγοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως «σε λίγο 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους και θα ψηφίσουν με τα δύο χέρια. Έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης απάτης που έζησε η χώρα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία». 

«Οικοδομήσατε την πολιτική σας καριέρα πάνω σε ωμά ψέματα και χυδαιότητες για να υπογράψετε την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη ιστορία» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επιτέθηκε σφοδρά στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ανεβήκατε υποσχόμενοι ότι θα ανακτήσετε την εθνική κυριαρχία και θα υψώσετε ανάστημα στους ξένους. Κι από τo «go back madame Μέρκελ», πήγαμε στο «βοήθεια, κυρία Μέρκελ!». Επεκτείνατε την Επιτροπεία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το τέταρτο μνημόνιο», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στους ίδιους υψηλούς τόνους κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δέσμευσε την περιουσία της χώρας μέσω του υπερταμείου για 99 χρόνια και τόνισε: «Εκχωρείτε την αρμοδιότητα για το χρόνο εφαρμογής των όποιων μέτρων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό που λέγατε ότι θέλετε να διώξετε από το πρόγραμμα και τώρα το παρακαλάτε να μείνει και του δίνετε τα κλειδιά της χώρας». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτιθέμενος στην κυβερνητική πλευρά τόνισε πως «αναλάβατε δεσμεύσεις που πηγαίνουν πέρα από την κοινοβουλευτική σας θητεία» ανέφερε ωστόσο πως η επόμενη κυβέρνηση, όποια και είναι, πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα της συμφωνίας. «Τα αντίμετρα είναι απλά το περιτύλιγμα των μέτρων» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ , τονίζοντας πως τα αντίμετρα προϋποθέτουν αξιολόγηση από τους θεσμούς και κυρίως από το ΔΝΤ καθώς και πως «πρέπει να υπάρξει πλεόνασμα 5,5%». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε προς την κυβερνητική πλειοψηφία: «Ψηφίστε μόνοι σας τα μέτρα. Μόνοι σας μπορείτε να ξεπλυθείτε στην κολυμπήθρα των αντίμετρων. Το 4ο Μνημόνιο είναι του Τσίπρα και του Καμμένου». 

Για το θέμα του χρέους ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «οι αποφάσεις για το χρέος σε μεγάλο βαθμό είναι ειλημμένες από την κυβέρνηση Σαμαρά» ενώ με αρκετή δόση ειρωνείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τα περί γραβάτας του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «κύριε Τσίπρα εσείς είστε ικανός να βάλετε και σμόκιν στην παραλία». 

Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που… 

«Αν είστε σίγουρος ότι η ΝΔ είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο κάντε εκλογές και αφήστε τους πολίτες να κρίνουν» προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας την δευτερολογία του. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστρεψε τα βέλη του στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «αντί να κρατήσετε τις δικές μου ομιλίες δυο χρόνια μετά δεν δείχνετε τις δικές σας δυο χρόνια πριν; Δεν θεωρώ κακό πράγμα να λέω σε δυο χρόνια αυτά που λέω και τώρα» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αφιερώσατε την ομιλία σας στα αντίμετρα. Για το αφορολόγητο θα πείτε κάτι; Για τη μείωση των συντάξεων θα μας πείτε; Για την αύξηση των εισφορών;» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Απαντώντας μάλιστα στα περί «τζάμπα μάγκα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εν γνώσει του λέει ψέματα για να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία και μετά να λέει είχα αυταπάτες. Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που αβάνταρε τα κινήματα δεν πληρώνω και τώρα έχει τρελάνει τον κόσμο στους φόρους. Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που λέει ότι δίνει 13η σύνταξη και μετά στέλνει επιστολές στο εξωτερικό που λέει ότι δεν θα το ξανακάνει. Τζάμπα μάγκας είναι αυτός μάγκας είναι αυτός που εκλέγεται με ενισχυμένη αναλογική και όταν βλέπει ότι χάνει ψηφίζει την απλή αναλογική». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:00