search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 13:51
MENU CLOSE

Δυσαρέσκεια για την ευρεία νίκη Μακρόν στη Γαλλία: Το 61% επιθυμεί μια «λιγότερο» ισχυρή πλειοψηφία

15.06.2017 07:04
«Βέλη» Μακρόν κατά της Γερμανίας: Μέρος της ανταγωνιστικότητάς της οφείλεται στις δυσλειτουργίες της ευρωζώνης και την αδυναμία άλλων οικονομιών - Media

 

Περισσότεροι από έξι στους δέκα Γάλλοι θέλουν την διόρθωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στον δεύτερο γύρο της Κυριακής ώστε να μην δοθεί μία τόσο ισχυρή πλειοψηφία στο κίνημα La Republique en Marche (LREM), σύμφωνα με δημοσκόπηση Elabe για το BFMTV.

Το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι στον δεύτερο γύρο επιθυμεί την διόρθωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου ώστε να δοθεί μία λιγότερο ισχυρή πλειοψηφία στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, έναντι του 37% που αντίθετα επιθυμεί την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου.

Το 53% των ερωτηθέντων εκφράζει «ανησυχία» για την πιθανότητα το LREM μαζί με το Modem να καταλάβουν τις 400 από τις 577 έδρες της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ενώ το 20% εμφανίζεται «αδιάφορο» και το 27% το θεωρεί θετική εξέλιξη.

Στην ερώτηση εάν είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών, μία οριακή πλειοψηφία , το 52%, εμφανίζεται «μη ικανοποιημένο», ενώ το 47% εμφανίζεται «ικανοποιημένο» και εξ αυτών το 14% «πολύ» ικανοποιημένο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 13:50