27/09/2020 04:37:02

Η πρόβλεψη του Βαρουφάκη για το Eurogroup

Η πρόβλεψη του Βαρουφάκη για το Eurogroup - Media
 
Τη βεβαιότητα ότι το Eurogroup θα καταλήξει σε αποτυχία, εξέφρασε την Τετάρτη, στη διάρκεια ομιλίας του στο Ηράκλειο της Κρήτης ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε άλλο ένα Eurogroup. Άλλη μια φορά θα αρνηθούν να ελαφρύνουν σοβαρά το αβάστακτο χρέος. Ας καταλάβουμε κάτι: το μη βιώσιμο χρέος καθιστά τον δανειστή δουλοκράτη. Ένας υπερχρεωμένος άνθρωπος είναι δούλος των δανειστών του. Ένας υπερχρεωμένος εργαζόμενος είναι σκλάβος του εργοδότη του.
 
»Ένα πτωχευμένο κράτος, που προσποιείται ότι αποπληρώνει τα χρέη του ελέω δανειστών που παίρνουν δισεκατομμύρια από την μία τσέπη τους και τα βάζουν στην άλλη τσέπη τους, την ώρα που εκποιούν τη δημόσια περιουσία και ερημώνουν τη χώρα, δεν είναι παρά μια αποικία χρέους.
 
»Και όσο υπογράφουμε ό,τι κουρελόχαρτο μας δίνει το Eurogroup, ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Βίζερ, ο κ. Ντάισελμπλουμ, ένα πράγμα θα γίνεται: μέρα με τη μέρα η χώρα μας θα τείνει να μετατραπεί σ' ένα πανέμορφο, απέραντο παραθαλάσσιο οικόπεδο, στο οποίο θα χτίζονται ακριβά γηροκομεία-θέρετρα για βορειοευρωπαίους συνταξιούχους την ώρα που οι δικοί μας συνταξιούχοι θα κυκλοφορούν σαν φαντάσματα και οι νέοι μας θα έχουν μεταναστεύσει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα».
 
(πληροφορίες: efsyn.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.