search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:00
MENU CLOSE

Τροπολογία Παππά για να τρέξει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

15.06.2017 16:31
Ιδιωτικά κανάλια για άδειες: Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες μας για έναν αντισυνταγματικό και στημένο διαγωνισμό - Media
 
Ως καταλύτης για να «τρέξει» ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες εκτιμάται η κατάθεση τροπολογίας από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά με την οποία καταργείται το άρθρο 2Α του νόμου 4339 περί αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. 
 
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση προέβλεπε την παράταση του καθεστώτος λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών στην προοπτική της άμεσης αδειοδότησης μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας. 
 
Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι με προηγούμενη τροπολογία, που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2016, η εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου είχε ανασταλεί μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάτι που έγινε τον Ιανουάριο του 2017, και ενόψει των προσπαθειών συγκρότησης νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της Βουλής.
 
Με την κατατεθείσα τροπολογία, αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ορίζεται ότι το πρόγραμμα των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης όλων των κατηγοριών θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια (high definition), καθόλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας, και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια (standard definition) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
 
«Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, το ΕΣΡ θα κληθεί να καταθέσει τη γνώμη του για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δημοπρατηθούν, όπως και για την ελάχιστη τιμή εκκίνησης για κάθε μία από αυτές. Ανοίγει, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο δρόμος για τη διενέργεια νέας δημοπρασίας» επισημαίνει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. 
 
Η τροπολογία κατατέθηκε σε κύρωση διεθνούς σύμβασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια της Βουλής
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:55