search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:40
MENU CLOSE

Τι μπορεί να πάθει κανείς αν κάτσει μία μύγα στο φαγητό του (Video)

02.07.2017 12:05
Τι μπορεί να πάθει κανείς αν κάτσει μία μύγα στο φαγητό του (Video) - Media

 

Οι περισσότεοι θεωρούν ότι οι μύγες είναι απλά ένα ενοχλητικό έντομο, αποδεικνύεται όμως ότι τα έντομα αυτά πέρα από ενοχλητικά, είναι φορτωμένα με εκατοντάδες μικρόβια που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για την υγεία μας.

Αν μία μύγα καθίσει για λίγο πάνω στο φαγητό σας, το πιθανότερο είναι να την διώξετε μακριά και να συνεχίσετε κανονικά το γεύμα σας. Ίσως αυτή να μην είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι μύγες μπορεί να «κουβαλάνε» έως και 200 διαφορετικά βακτήρια.

Όπως αναφέρει το USA Today, αρκούν μονάχα μερικά δευτερόλεπτα για να μεταφέρουν αυτούς τους μικροοργανισμούς στο φαγητό ή στην επιφάνεια που θα ακουμπήσουν.

Σύμφωνα με το Bustle, επειδή οι μύγες δεν μπορούν να μασήσουν, βγάζουν τα ένζυμα της πέψης πάνω στο φαγητό ή αφήνουν τα αβγά τους.

Το πλέον αηδιαστικό είναι ότι υπάρχει ένα τυρί, το Casu Marzu, το οποίο ο Gordon Ramsay έχει αποκαλέσει «το πιο επικίνδυνο τυρί του κόσμου», αφού για να φτιαχτεί το αφήνουν να σαπίσει και να αφήσουν οι μύγες πάνω τα αβγά τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:39