search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 14:04
MENU CLOSE

Ένταση στην πορεία διαμαρτυρίας για την ανακήρυξη του Γιουνκέρ σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής (Video)

13.07.2017 17:41
Ένταση στην πορεία διαμαρτυρίας για την ανακήρυξη του Γιουνκέρ σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής (Video) - Media

 

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή διαδήλωση ενάντια στην ανακήρυξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν από τον Λευκό Πύργο με κατεύθυνση το Μέγαρο Μουσικής, όπου στις 8 μμ ξεκινά η τελετή της αναγόρευσης, αλλά στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την παραλιακή λεωφόρο, με λεωφορεία και κλούβες.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία, μέλη της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες κ.ά., επιχείρησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν ανατολικά προς το Μέγαρο Μουσικής, αλλά οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν κάνοντας και περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές υποχώρησαν και αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία στο σημείο όπου σημειώθηκε η ένταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 14:03