search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:24
MENU CLOSE

Πακιστάν: Την Τρίτη η εκλογή νέου πρωθυπουργού

30.07.2017 11:50
Πακιστάν: Την Τρίτη η εκλογή νέου πρωθυπουργού  - Media

 

Οι βουλευτές στο Πακιστάν θα εκλέξουν έναν νέο πρωθυπουργό την Τρίτη, προκειμένου ν’ αντικαταστήσουν τον Ναουάζ Σαρίφ, με τον αφοσιωμένο στις αρχές του κόμματος, Σαχίντ Κακάν Αντμπασί, ν’ αναμένεται ότι θα αναλάβει προσωρινά την ηγεσία, μέχρι την ανάληψή της από τον αδερφό του Σαρίφ.

Η επιβεβαίωση από το κοινοβούλιο ήρθε, μετά την έκτακτη σύνοδο που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Πακιστάν, Μαμνούν Χουσείν αφού ο Σαρίφ αποφάσισε να προωθήσει τον σύμμαχό του Αντμπασί ως προσωρινό ηγέτη, ενώ τοποθέτησε ως διάδοχό του, τον 65χρονο αδερφό του Σαχμπάζ.

Το κόμμα του Σαρίφ (PML-N) έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 188 έδρες, επί συνόλου 342, επιτρέποντας στον ίδιο να επιβάλλει την πολιτική βούλησή του για την διαδοχή του, προλαμβάνοντας ενδεχόμενες αποχωρήσεις από το κόμμα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:24