search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:33
MENU CLOSE

Διάβημα Λευκωσίας προς Ουάσιγκτον αναφορικά με τουρκική Naftex για δραστηριοποίηση πλοίου των ΗΠΑ

30.07.2017 17:08
Βρετανία: Οι γιατροί της διασποράς «συνταγογραφούν» Ελλάδα - Εφικτός ο στόχος επίσκεψης 100.000 ασθενών ταξιδευτών - Media

 

Σε διάβημα προς την Ουάσιγκτον προβαίνει αύριο η κυπριακή κυβέρνηση για Naftex της Τουρκίας, στην οποία αναφέρεται ότι εκδόθηκε για τη δραστηριοποίηση πλοίου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Η περιοχή, που δεσμεύθηκε για αύριο, περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 5 και 6 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, με στόχο το αμερικανικό πολεμικό σκάφος να ρυμουλκήσει υποβρύχια συσκευή.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, εξέφρασε έκπληξη για τις πληροφορίες για συμμετοχή αμερικανικού πολεμικού σκάφους σε ενέργεια της Τουρκίας. Αποταθήκαμε, είπε, στην αμερικανική πρεσβεία, η οποία εξέφρασε άγνοια και μας ενημέρωσε ότι θα διερευνήσει το θέμα. Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι αύριο θα προβεί σε διάβημα προς την Ουάσιγκτον.

Εξάλλου, ο κ. Κασουλίδης διευκρίνισε ότι η αναφορά του για παραχώρηση των 5/6 του Αναπτυξιακού Προϋπολογισμού για τους Τουρκοκύπριους δεν έχει καμία σχέση με το Ταμείο για τους υδρογονάνθρακες.

Ο κ. Κασουλίδης εξήγησε ότι στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού θα διατίθενται τα πρώτα χρόνια τα 5/6 του Αναπτυξιακού Προϋπολογισμού της Ομόσπονδης Κύπρου στους Τουρκοκύπριους μέχρι να φθάσουν στο ίδιο επίπεδο με τους Ελληνοκύπριους.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:28