28/02/2020 06:47:47

Φορτσάκης: Πλήρως αποτυχημένες, κατ' ουσίαν, οι Πανελλαδικές

Φορτσάκης: Η κυβέρνηση δεν διαθέτει, πλέον, δημοκρατική νομιμοποίηση - Media

 

Την ανάγκη αλλαγής του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς "είναι μεν αντικειμενικό και διαφανές, αλλά κατά την ουσία του είναι πλήρως αποτυχημένο", τονίζει ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., Θεόδωρος Φορτσάκης, σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής.

Ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών προτείνει να θεσμοθετηθεί ένα Εθνικό Απολυτήριο Λυκείου, με ενιαίες πανελλήνιες εξετάσεις, υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας, κατά το πρότυπο του γαλλικού "Baccalaureat”. Τα πανεπιστήμια θα καθορίζουν τον αριθμό των εισαγομένων, καθώς και τα ειδικότερα κριτήρια επιλογής τους, βασιζόμενα όμως αποκλειστικά στις επιδόσεις στο Εθνικό Απολυτηρίου.

Ασκεί κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία, λέγοντας ότι "εκείνοι πιστεύουν στην ισοπεδωτική Εκπαίδευση και στον κομματικό έλεγχο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόσφατος νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που τη γύρισε στο χειρότερο παρελθόν της".

Σχετικά με τον παραλληλισμό ναζισμού - σταλινισμού, ο κ. Φορτσάκης, εξηγεί ότι είναι εντελώς διαφορετικά καθεστώτα, καθώς έχουν διαφορετικές αφετηρίες, αλλά "αυτή η διαφορά, όμως, δεν εμποδίζει, αντίθετα από ό,τι ισχυρίστηκε ο κ. Κοντονής, να ερευνήσουμε τα εγκλήματα που τελέστηκαν σε αυτά τα διαφορετικά καθεστώτα", αναφέρει.

Για τον ΕΝΦΙΑ, υπογραμμίζει την ανάγκη να επανυπολογιστούν οι αντικειμενικές αξίες για να πλησιάσουν τις εμπορικές, ώστε να εξαλειφθούν οι μεγάλες σημερινές ανισότητες, θυμίζοντας ότι αυτό αποτελεί επιταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.