search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:26
MENU CLOSE

Γενοκτονία μουσουλμάνων: Τους αποκεφαλίζουν και τους καίνε ζωντανούς! (Video)

03.09.2017 10:33
Βρέθηκε λύση για τον αγιασμό στα σχολεία: Θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου, μετά τις 11 το πρωί και ανά τάξη - Media

 

Παιδιά που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα των Ροχίνγκια αποκεφαλίστηκαν και πολίτες κάηκαν ζωντανοί, σύμφωνα με ισχυρισμούς ότι οι στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις της Βιρμανίας διαπράττουν «γενοκτονία» ή «πογκρόμ» κατά της μουσουλμανικής μειονότητας στο κρατίδιο Ρακίν της χώρας, την ώρα που η  κυβέρνηση της Βιρμανίας αρνήθηκε πρόσβαση σε δημοσιογράφους και παρατηρητές.

Ήδη, 73.000 Ροχίνγκια διέφυγαν προς το Μπαγκλαντές προκειμένου να γλιτώσουν από τις θηριωδίες.

Στη βουδιστική Μιανμάρ, ζουν περίπου 1 εκατομμύριο μουσουλμάνοι Ροχίνγκια.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, ζήτησε να τερματιστεί η βία, λέγοντας ότι η συμπεριφορά προς τους Ροχίνγκια “αμαυρώνει τη φήμη της Βιρμανίας”, που είναι γνωστή και ως Μιανμάρ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε τις δυνάμεις της Βιρμανίας για γενοκτονία και λέγοντας ότι όσοι έκαναν τα στραβά μάτια στα γεγονότα, ήταν συνεργοί.

Οι άμαχοι που διέφυγαν έδωσαν τρομακτικές περιγραφές βίας και καταστροφής από στρατιώτες της Βιρμανίας και άλλες ένοπλες ομάδες.

Ο Αμπντούλ Ράχμαν, 41 ετών, δήλωσε ότι επέζησε μιας επίθεσης πέντε ωρών στο χωριό Τσούτ Πίν. Είπε στο Fortifiy Rights, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που εργάζεται στην περιοχή, ότι μια ομάδα ανδρών Ροχίνγκια είχε περικυκλωθεί και κρατήθηκε σε μια καλύβα μπαμπού, η οποία στη συνέχεια πυρπολήθηκε. “Ο αδελφός μου σκοτώθηκε, οι βιρμανικοί στρατιώτες τον έκαψαν με την ομάδα”, είπε. “Βρήκαμε [τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου] στους αγρούς. Είχαν σημάδια στο σώμα τους από σφαίρες και μερικοί είχαν αμυχές.Οι δύο ανιψιοί μου, τα κεφάλια τους κόπηκαν, ο ένας έξι ετών και ο άλλος εννέα, ενώ η αδελφή μου πυροβολήθηκε με όπλο”.

Ένας άλλος άνθρωπος από το ίδιο χωριό, ο  Σουλτάν ​​Αχμέντ, 27 ετών, δήλωσε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα: “Πολλοί αποκεφαλίστηκαν. Ήμασταν στο σπίτι και κρυβόμασταν, όταν οι ένοπλοι κάτοικοι από ένα γειτονικό χωριό αποκεφάλιζαν ανθρώπους. Όταν το είδαμε αυτό, βγήκαμε πίσω από το σπίτι.”

Οι επιζώντες από άλλα χωριά της περιοχής περιγράφουν επίσης ότι έβλεπαν ανθρώπους να αποκεφαλίζονται ή να τους κόβουν το λαιμό. “Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά το πόσο τραγική και επείγουσσα είναι η κατάσταση”, δήλωσε ο Matthew Smith, επικεφαλής της Fortify Rights. “Οι αρχές της Μιανμάρ δεν κατορθώνουν να προστατεύσουν τους πολίτες και να σώσουν ζωές. Η διεθνής πίεση είναι απαραίτητη”.

Οι δορυφορικές εικόνες που κυκλοφόρησε το Human Rights Watch (HRW) έδειξαν 700 κτίρια που καίγονται σε άλλο χωριό Ροχίνγκια, το Chein Khar Li. “Αυτή η νέα δορυφορική απεικόνιση δείχνει την πλήρη καταστροφή ενός μουσουλμανικού χωριού και προκαλεί σοβαρές ανησυχίες ότι το επίπεδο καταστροφής στο βόρειο κρατίδιο Rakhine μπορεί να είναι πολύ χειρότερο από ό, τι είχε αρχικά θεωρηθεί”, δήλωσε ο Phil Robertson, αναπληρωτής διευθυντής για το HRW στην Ασία.

“Ωστόσο, αυτό είναι μόνο ένας από τους 17 τόπους που έχουμε εντοπίσει όπου έχουν πραγματοποιηθεί εμπρησμοί. Απαιτούνται ανεξάρτητοι φορείς παρακολούθησης στο έδαφος για να αποκαλύψουν επειγόντως τι συμβαίνει”

Η κυβέρνηση της Βιρμανίας αρνήθηκε την πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές σε δημοσιογράφους και παρατηρητές.

Το Σάββατο, ο κ. Johnson, απευθύνθηκε στην Αουνγκ Σαν Σου Κι, την πρώην αντιφρονούντα που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και είναι πλέον κρατική σύμβουλος της χώρας, να παρέμβει.

“Η Άουνγκ Σαν Σου Κι θεωρείται σωστά ως μία από τις πιο εμπνευσμένες προσωπικότητες της εποχής μας, αλλά η αντιμετώπιση των Ροχίνγκια είναι δυστυχώς αρνητική για τη φήμη της Βιρμανίας. Αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις στον εκσυγχρονισμό της χώρας της”, ανέφερε.

“Ελπίζω ότι μπορεί τώρα να χρησιμοποιήσει όλες τις αξιόλογες ιδιότητές της για να ενώσει τη χώρα της, να σταματήσει τη βία και να τερματίσει την προκατάληψη που πλήττει τόσο τους μουσουλμάνους όσο και άλλες κοινότητες στο Rakhine.  Είναι ζωτικής σημασίας να λάβει την υποστήριξη των βιρμανικών στρατιωτικών και οι προσπάθειές της για ειρηνευτική διαδικασία να μην πέσουν στο κενό. Αυτή και όλα στη Βιρμανία θα έχουν την πλήρη υποστήριξή μας σε αυτό”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:25