search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 21:14
MENU CLOSE

Βρέθηκαν καμηλοπαρδάλεις – «φαντάσματα» (Photo, Video)

16.09.2017 07:55
Βρέθηκαν καμηλοπαρδάλεις - «φαντάσματα» (Photo, Video) - Media

 

Οι καμηλοπαρδάλεις, εκτός από το μεγαλύτερο θηλαστικό στον κόσμο είναι ίσως από τα πιο εντυπωσιακά, χαριτωμένα και -γιατί όχι;…- όμορφα ζώα στον πλανήτη.

Ωστόσο, μια πρόσφατη ανακάλυψη έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον του επιστημονικού κόσμου, καθώς στην Κένυα εντοπίστηκαν καμηλοπαρδάλεις-«φαντάσματα», ζώα που το δέρμα τους είναι ολόλευκο!

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, οι λευκές καμηλοπαρδάλεις παρουσιάζουν λευκισμό, μια γενετική ανωμαλία που δεν επιτρέπει την εμφάνιση χρωμάτων στο δέρμα.

Ο λευκισμός που δεν είναι ίδιος με τον αλμπινισμό, παρουσιάζεται σε διάφορα ζώα στη φύση, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται καμηλοπαρδάλεις με αυτό το χαρακτηριστικό.

Σημειώνεται ότι οι καμηλοπαρδάλεις θεωρούνται ως ευάλωτο είδος, καθώς ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά 40% τα τελευταία 30 χρόνια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 21:14