search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:07
MENU CLOSE

Υπουργείο ΨΗΠΤΕ για Παπαουλάκη: Και αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ και σύμβουλος βουλευτή; Αυτονόητη η πειθαρχική ευθύνη

11.10.2017 16:22
Υπουργείο ΨΗΠΤΕ για Παπαουλάκη: Και αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ και σύμβουλος βουλευτή; Αυτονόητη η πειθαρχική ευθύνη - Media

 

Είναι προφανές το ασυμβίβαστο ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νίκος Παπαουλάκης, να είναι σύμβουλος της Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, όπως και η ίδια η Αννα Ασημακοπούλου ομολόγησε, επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 4070/2012, όπως ισχύει, ορίζει ότι ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και, για το λόγο αυτό, τελούν σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου λειτουργήματος ή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας.

 Η ομολογία ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ λειτουργεί ως σύμβουλος βουλευτή συνιστά παράβαση της προαναφερθείσας νόμιμης υποχρέωσης και επιφέρει πειθαρχική ευθύνη σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4070/2012, τονίζουν οι πηγές.

Επίσης, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θεωρεί αυτονόητη την πρόθεση της ΕΕΤΤ να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για την υπόθεση του κ. Παπαουλάκη.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νίκος Παπαουλάκης, είναι ο άνθρωπος που:

– «τράβηξε την πρίζα» της ΕΡΤ, υλοποιώντας το «μαύρο» της Κυβέρνησης ΝΔ.

– πρωταγωνίστησε στη διενέργεια του διαγωνισμού για την παράδοση του φάσματος στη Digea, ως μοναδική υποψήφια, με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα και αμφιλεγόμενες διαδικασίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50