search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 21:32
MENU CLOSE

Πέθανε ο «παππούς» του ροκ ‘ν’ ρολ (Videos)

26.10.2017 19:13
Πέθανε ο «παππούς» του ροκ

 

Μπορεί ο Elvis Presley να ήταν ο «βασιλιάς» του ροκ’ν’ρολ, o Chuck Berry να θεωρείται ο «βράχος» πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η μουσική αυτή και ο Jerry Lee Lewis να την εμπότισε με μια γερή δόση τρέλας, όμως όλοι αυτοί πάτησαν πάνω στην ανεπανάληπτη δουλειά του «παππού του ροκ’ν’ρολ» Fats Domino, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 89 ετών στο σπίτι του στη Λουιζιάνα.

Ο Fats Domino αν και ο ίδιος ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι η μουσική του ήταν ροκ’ν’ρολ -πάντα έλεγε ότι επαίζε μπλουζ της Νέας Ορλεάνης- το τραγούδι του «The Fat Man» του 1951 θεωρείται ως το πρώτο ροκ’ν’ρολ τραγούδι που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Το 1956 ο Domino ηχογράφησε το ιστορικό «Blueberry Hill» το οποίο πούλησε πέντε εκατομμύρια αντίτυπα και ακολούθησε μια καταιγίδα από επιτυχημένα τραγούδια, με τον Fats να γίνεται ένα ακόμα αστέρι του ροκ’ν’ρολ. Η καριέρα του διήρκεσε ως και λίγο πριν το τέλος της ζωής του, ενώ τιμήθηκε από τις ΗΠΑ με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 21:31