search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 09:29
MENU CLOSE

Τρόμος στην Ιαπωνία: Πουλήθηκε κατά λάθος δηλητηριώδες ψάρι για σούσι (Photo, Video)

16.01.2018 13:51
Τρόμος στην Ιαπωνία: Πουλήθηκε κατά λάθος δηλητηριώδες ψάρι για σούσι (Photo, Video) - Media

 

Σε εφιάλτη έχει μετατραπεί το αγαπημένο έδεσμα των Ιαπώνων, το σούσι, καθώς σε μεγάλο σούπερ μάρκετ πουλήθηκε είδος δηλητηριώδους ψαριού, θέτοντας σε συναγερμό τις αρχές της χώρας.

Πρόκειται για το ψάρι fugu το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή του σασίμι, ωστόσο, στη συγκεκριμένη παρτίδα από τα ψάρια δεν είχε αφαιρεθεί το δηλητηριώδες ήπαρ τους.

Η κατανάλωση του ψαριού αυτού, χωρίς να έχει αφαιρεθεί το συκώτι, οδηγεί σε σοβαρή δηλητηρίαση, με συπτώματα την παράλυση και το κώμα, ενώ μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.

Ήδη, οι αρχές έχουν κατασχέσει κάποια πακέτα με το επικίνδυνο ψάρι, ενώ καλούν τους καταναλωτές να αποφύγουν πάση θυσία την χρήση του για την παρασκευή τροφίμων.

Σημειώνεται ότι το ψάρι fugu είναι μια από τις ακριβότερες χειμερινές λιχουδιές στην Ιαπωνία, ωστόσο, η κατανάλωσή του μοιάζει με ρώσικη ρουλέτα, αφού το δέρμα του, τα εντόσθια, το συκώτι και οι ωοθήκες περιέχουν τετροδοτοξίνη μια εξαιρετικά τοξική ουσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 09:28