search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:47
MENU CLOSE

«Θρίλερ» με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς – Παραμένουν στις φυλακές Ανδριανούπολης

20.03.2018 12:29
«Θρίλερ» με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς – Παραμένουν στις φυλακές Ανδριανούπολης - Media

 

Σύγχυση επικράτησε το πρωί της Τρίτης σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Ανδριανούπολης από τις 2 Μαρτίου, λόγω παράνομης εισόδου στη γειτονική χώρα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι πληροφορίες που ήθελαν τους δύο στρατιωτικούς να μεταφέρονται στο δικαστικό μέγαρο Ανδριανούπολης δεν επιβεβαιώνονται από τον Έλληνα πρέσβη.

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά μέσα που νωρίτερα είχαν μεταδώσει ότι οι στρατιωτικοί θα δώσουν συμπληρωματική κατάθεση, σημειώνουν ότι τελικά οι δυο δεν θα έχουν σήμερα καμία επαφή με την τουρκική δικαιοσύνη.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το θέμα διμερές και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει καμία παρέμβαση προς τον Ταγίπ Ερντογάν.

Το διπλωματικό θρίλερ για την τύχη των δύο στρατιωτικών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, και πολιτικές προεκτάσεις, όπως τις νέες δηλώσεις (χλιαρής) στήριξης της Ελλάδας από τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, παρενέβη στον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες στρατιωτικοί αναμένουν το κατηγορητήριο που θα απευθύνει η τουρκική εισαγγελία, ώστε να καθορίσουν τη στάση τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:46