search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:04
MENU CLOSE

Σε ετοιμότητα η NASA: Αστεροειδής στο μέγεθος του Empire State Buliding ενδέχεται να χτυπήσει τη Γη

02.04.2018 13:31
Αστεροειδής σε μέγεθος ουρανοξύστη κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 90.000 χλμ την ώρα - Media

 

Μπορεί τελικά οι χειρότερες προβλέψεις να διαψεύστηκαν και ο κινέζικος διαστημικός σταθμός Tiangong-1 να κάηκε στην ατμόσφαιρα και ό,τι απέμεινε να έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά οι επιστήμονες που παρακολουθούν το διάστημα, κάθε άλλο παρά εφησυχάζουν.

Μάλιστα, η NASA παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έναν αστεροειδή, με μέγεθος όσο το Empire State Building, η τροχιά του οποίου ενδέχεται να τον φέρει σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη ως το έτος 2135.

Ο «Μπένου», όπως ονομάζεται ο διαστημικός αυτός βράχος, έχει κινήσει το ενδιαφέρον των αστρονόμων, σε τέτοιο βαθμό που η NASA ετοιμάζεται να στείλει ειδικό διαστημικό όχημα, το οποίο θα τον χαρτογραφήσει και θα τον παρατηρήσει εκ του σύνεγγυς.

Ο λόγος; Το πρόγραμμα HAMMER («σφυρί») που είναι το αρκτικόλεξο των λέξεων Hypervelocity Asteroid Mitigation Mission for Emergency response και σημαίνει Υπερταχεία Αποστολή Αποτροπής Αστεροειδών Έκτακτης Επέμβασης.

To πρόγραμμα αυτό με απλά λόγια συνίσταται στην αποστολή ενός πυρηνικού βλήματος βάρους εννέα τόνων στον αστεροειδή, ώστε να τον αποτρέψουν από το να μπει στη γήινη ατμόσφαιρα.

Για την ώρα, το σχέδιο βρίσκεται στη φάση της μελέτης, ωστόσο, οι ερευνητές της NASA εκτιμούν ότι μεσοπρόθεσμα από τα χαρτιά θα μπορεί να περάσει στη φάση της υλοποίησης.

Πληροφορίες: Washington Post

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50