19/07/2019 14:22:09

Είστε ψυχοπαθείς; Ναι, αν απαντήσετε σωστά αυτή την ερώτηση

Είστε ψυχοπαθείς; Ναι, αν απαντήσετε σωστά αυτή την ερώτηση - Media

 

Η ψυχοπάθεια είναι μια παράξενη διαταραχή, καθώς καθορίζεται κυρίως από τα συμπτώματά της και ο ορισμός της είναι δύσκολος. Ωστόσο, οι ψυχοπαθείς είναι άτομα που παρουσιάζουν ορισμένα κοινά βασικά χαρακτηριστικά: διακρίνονται από έλλειψη συμπαθειας για τους συνανθρώπους τους, έχουν μεγάλη δυσκολία να διατηρήσουν σχέσεις, επιχειρούν να χειραγωγήσουν τον περίγυρό του, εξαπατούν, είναι παρορμητικοί.

Μέσα στα διάφορα τεστ που κυκλοφορούν για τη διαπίστωση αν ένα άτομο παρουσιάζει συμπτώματα του Συνδρόμου Αντικοινωνικής Προσωπικότητας, υπάρχει και μια ερώτηση, η οποία -υποτίθεται- βοηθά να σιγουρευτούμε αν ένα άτομο είναι ψυχοπαθές και είναι η απάντηση σε μια ερώτηση.

Η ερώτηση έχει ως εξής: «Στην κηδεία της μητέρας της, μια κοπέλα γνωρίζει ένα άνδρα για πρώτη φορά. Η κοπέλα γοητεύεται τόσο πολύ από τον άνδρα αυτόν που τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Λίγες μέρες μετά, η κοπέλα σκότωσε την αδελφή της. Γιατί το έκανε αυτο;».

Θεωρητικά, αν η απάντηση είναι «επειδή πίστευε ότι θα ξανασυνατούσε τον άνδρα στην κηδεία της αδελφής της», τότε αυτός που τη δίνει είναι ψυχοπαθής. Ωστόσο, πολλοί έχουν αμφισβητήσει ευθέως την επιστημονικότητα του τεστ αυτού και έχουν εκφράσει την άποψη ότι είναι ψεύτικο.

Πάντως, κλινικός ψυχολόγος που μίλησε στον Independent επισήμανε ότι, αν και από μόνη της η ερώτηση δεν οδηγεί σε οριστικά συμπεράσματα, αποτελεί μέρος διαπιστωτικής διαδικασίας για άτομα που πάσχουν από Σύνδρομο Αντικοινωνικής Προσωπικότητας.

Πληροφορίες: Independent

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.