01/04/2020 16:20:02

«Η Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού στο θέατρο Εκάτη

 «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού στο θέατρο Εκάτη - Media

 

Το θέατρο Εκάτη παρουσιάζει τη «Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού που θεωρείται το σημαντικότερο κείμενο της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για ένα έργο αινιγματικό με αλληγορικά μηνύματα που γράφτηκε το 1826.

Η Γυναίκα της Ζάκυθος βρίσκεται σε κατάσταση ψυχικού ολέθρου και σοβαρής ταραχής γιατί ζηλεύει την ωραία αδελφή της και ξεσπά σε ακατανόμαστες ύβρεις εναντίον της μέχρι που χάνει τα λογικά της. Πιάνοντας, λοιπόν,  ένα ζωνάρι για να την κρεμάσει, απαγχονίζεται η ίδια.


Όταν καταρρέει και απομονώνεται, οι εραστές της την εγκαταλείπουν. Όταν ,ωστόσο, μαθαίνουν για το φρικτό της τέλος,  καταφθάνουν θορυβημένοι φορώντας προσωπίδα.

Ο Ιερομόναχος Διονύσιος, αφού δεήθηκε για το έθνος που πολεμά, σταματά σε ένα πηγάδι κι αναρωτιέται, πόσοι είναι οι δίκαιοι και οι άδικοι γύρω του. Τότε έρχεται στην σκέψη του η Γυναίκα της Ζάκυθος με την τερατώδη ασκήμια της, τον χείριστο χαρακτήρα της, τις απιστίες στον άντρα της, το θανάσιμο μίσος προς την αδελφή της και την απερίγραπτη εχθρότητα προς το έθνος.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Διονύσιος Σολωμός
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Βαλεντίνη Λουρμπά
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Ενδυματολόγος σκηνογράφος: Ευάγγελος Παπαγιάννης
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Διονύσιος Ιερομόναχος: Γιάννης Κωσταράς
Εξάγγελος: Δημήτρηs Κοντοδήμος
Γυναίκα της Ζάκυθος: Δώρα Τζερουνιάν

Από 13 Απριλίου στο Θέατρο Εκάτη ( Εκάτης 11 - Πλατεία Κυψέλης)
Τηλ. 2106401931 

Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σαββάτο & Κυριακή στις 9.15
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ & 8 ευρώ Ανέργων – Φοιτητών

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.