search
ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 21:57
MENU CLOSE

Βόμβα από το Πεντάγωνο: Απαγορεύει τα κινέζικα κινητά στους στρατιώτες για λόγους ασφαλείας

02.05.2018 13:58
Βόμβα από το Πεντάγωνο: Απαγορεύει τα κινέζικα κινητά στους στρατιώτες για λόγους ασφαλείας - Media

 

Μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κινέζικες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ, οι οποίες τις κατηγορούν ότι παραβίασαν εμπάργκο πωλήσεων υλικών στο Ιράν και τις απειλούν με απαγόρευση πωλήσεων στη χώρα, οι ΗΠΑ προχωρούν σε μια ακόμα απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες της Wall Street Journal αναφέρουν ότι το Πεντάγωνο προχωρεί στην απαγόρευση χρήσης κινεζικών κινητών τηλεφώνων στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, επικαλούμεο λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει η WSJ, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας θεωρεί ότι η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να δώσει εντολή στις εταιρείες να παρέμβουν στις συσκευές και είτε να παρακολουθούν τους χρήστες τους είτε να προκαλέσουν διακοπή των επικοινωνιών».

Η νέα αυτή απαγόρευση, αν υλοποιηθεί θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε δύο γίγαντες της κινεζικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας: πρόκειται για τη Huawei, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο πίσω από την Samsung και την Apple και την ΖΤΕ που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος πωλητής κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ. Οι δύο εταιρείες έχουν πλειστάκις τονίσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουν στην κινεζική κυβέρνηση να χακάρει τις συσκευές τους, ωστόσο, τα πράγματα δεν φαίνονται καλά.

Ήδη Huawei και ΖΤΕ αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις ΗΠΑ καθώς οι αρχές προωθούν μέτρα απαγόρευσης της πώλησης των συσκευών τους στη χώρα, ως αντίποινα για την πώληση υλικού στο Ιράν. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Huawei μελετά το ενδεχόμενο ακόμα και αλλαγής λειτουργικού και εγκατάλειψης του Android το οποίο ανήκει στην Google.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 21:56