09/04/2020 07:44:05

Έτσι θα καταλάβετε αν το κοτόπουλο που αγοράσατε είναι όντως φρέσκο!

 Έτσι θα καταλάβετε αν το κοτόπουλο που αγοράσατε είναι όντως φρέσκο! - Media

 

Μπορεί να είστε φαν του παραδοσιακού κρεοπωλείου αλλά όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας καταφεύγουμε στην εύκολη και γρήγορη λύση του συσκευασμένου κοτόπουλου του σούπερ μάρκετ. 

Μιλάμε για το ολόκληρο κοτόπουλο ή μέρη αυτού που είναι αεροστεγώς κλεισμένα μέσα σε διάφανες συσκευασίες.

Φυσικά, κοιτώντας την ημερομηνία που αναγράφεται στην συσκευασία.

Υπάρχουν, όμως, και κάποια άλλα πράγματα που μπορούν να σας πείσουν ότι το κοτόπουλο που διαλέξατε είναι όντως φρέσκο και η καλύτερη επιλογή για εσάς. 

  • Καταρχάς πιέστε την επιφάνεια του κοτόπουλου 

Αν το κοτόπουλό σας είναι φρέσκο θα επανέλθει αμέσως στο αρχικό του σχήμα. Αν δεν είναι τόσο φρέσκο τότε μετά την πίεση δεν θα επανέλθει τόσο εύκολα στην αρχική του κατάσταση και θα το νιώσετε πιο σκληρό κατά τη διάρκεια της πίεσης. 

  • Κοιτάξτε πολύ προσεκτικά το χρώμα του 

Αν το κοτόπουλό σας είναι ροζ τότε είναι φρεσκότατο. Αν έχει ένα πιο διαφανές χρώμα τότε δεν είναι τόσο φρέσκο και καλό θα είναι να μην το πάρετε. 

  • Αν το κοτόπουλό που έχετε μπροστά σας σας φαίνεται υπερβολικά φουσκωμένο τότε υπάρχει πιθανότητα να το έχουν φουσκώσει ενέσιμα με νερό έτσι ώστε να ζυγίζει περισσότερο και επομένως να είναι και πιο ακριβό.

Αφήστε το και προτιμήστε ένα κοτόπουλο που έχει ένα πιο φυσιολογικό οπτικά μέγεθος. 

  • Κοιτάξτε το χρώμα του λίπους του 

Αν το λίπος του κοτόπουλου είναι λευκό ή κίτρινο τότε μιλάμε για ένα φρέσκο κοτόπουλο. Διαφορετικά όποιο άλλο χρώμα κι αν έχει δεν είναι φυσιολογικό και καλό θα είναι να μην το αγοράσετε. 

Πηγή: spirossoulis

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.