22/01/2019 21:22:04

Γάμος Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Η ομιλία-ύμνος στην αγάπη (Photos)

Γάμος Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Η ομιλία-ύμνος στην αγάπη (Photos) - Media

 

Από όλες τις πρωτοτυπίες/παραβάσεις του πρωτοκόλλου που είχε ο βασιλικός γάμος μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, αυτή που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η ομιλία του Αμερικάνου ιερέα Μάικλ Κάρι, η οποία συγκίνησε όλους τους καλεσμένους στο ναό.

Ο Αμερικανός ιερέας, που διάλεξαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, μόνο τυχαία επιλογή δεν ήταν. Ο Κάρι είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός προεδρεύοντας επίσκοπος της κατά κύριο λόγο «λευκής» επισκοπικής εκκλησίας στις ΗΠΑ.
 
Και ο Κάρι συγκλόνισε τους πάντες με μια ομιλία-ύμνο στην αγάπη, όπου παρέθεσε κείμενα από την Αγία Γραφή, όπως μέρος της επιστολής του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους, όπου μιλά για το δώρο της αγάπης που έχει τόσο μεγάλη αξία και ξεπερνά κάθε αρετή.
«Υπάρχει δύναμη στην αγάπη. Μην το υποτιμάτε. Όποιος έχει ερωτευτεί, ξέρει τι εννοώ. Αλλά σκεφτείτε την αγάπη σε οποιαδήποτε μορφή ή την εμπειρία της. Είναι καλό να αγαπάς και να εκφράζεις την αγάπη. Υπάρχει κάτι σωστό γι 'αυτό. Και υπάρχει ένας λόγος. Ένα παλιό μεσαιωνικό ποίημα το λέει: "Όπου βρίσκεται η αληθινή αγάπη, ο ίδιος ο Θεός είναι εκεί".
 
«Υπάρχει δύναμη στην αγάπη. Η αγάπη μπορεί να βοηθήσει και να θεραπεύσει, όταν δεν υπάρχει κάτι άλλο. Η δύναμή της μπορεί να ανυψώσει και να απελευθερώσει, όταν δεν υπάρχει τίποτα άλλο» είπε ο Κάρι τονίζοντας:
 
«Η αγάπη είναι η ίδια η φωτιά και η ενέργεια της πραγματικής ζωής! Ο Δρ. Κινγκ είχε δίκιο: “Πρέπει να ανακαλύψουμε τη δύναμη της αγάπης, την λυτρωτική δύναμή της. Οταν το ανακαλύψουμε αυτό θα μπορέσουμε να φτιάξουμε έναν νέο κόσμο. Η αγάπη είναι ο μόνος δρόμος”».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.