search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:30
MENU CLOSE

Στέρτζον: Μετά το Brexit θα επανεξετάσουμε το ζήτημα ανεξαρτησίας της Σκωτίας

20.05.2018 12:51
Στέρτζον: Μετά το Brexit θα επανεξετάσουμε το ζήτημα ανεξαρτησίας της Σκωτίας - Media

 

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε σήμερα ότι θα εξετάσει εκ νέου μια ακόμη ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, όταν η βρετανική κυβέρνηση θα παράσχει κάποια ασφάλεια σε σχέση με το Brexit.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Peston του δικτύου ITV σήμερα, η Στέρτζον δήλωσε επίσης ότι το κόμμα της, το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα, δεν θα παρεμποδίσει άλλη ψηφοφορία για το Brexit για οποιαδήποτε τελική συμφωνία, αλλά φοβάται τι θα συμβεί στην περίπτωση που οι διαφορετικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου υπερψηφίσουν αποκλίνοντα αποτελέσματα, όπως έγινε το 2016.

“Μόλις θα υπάρξει περισσότερη σαφήνεια, την οποία ελπίζουμε να έχουμε φέτος το φθινόπωρο, για το αποτέλεσμα του Brexit και για τη μελλοντική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε θα εξετάσω ξανά το θέμα του χρονοδιαγράμματος ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία”, δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:28