14/12/2018 01:17:30

Παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα

Παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα - Media


Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος: 30΄ Κόστος: Φθηνό Τύπος: Καθημερινό

Υλικά

  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί
  • 1 εβαπορέ γάλα μεγάλο καλά παγωμένο

Εκτέλεση

Για το σπιτικό παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα χωρίς παγωτομηχανή και τέλεια υφή, βάζουμε σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες, προσθέτουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10′ στους 200ºC να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Τις λιώνουμε με πιρούνι.

Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3′ σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3′ σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3′ σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη το μείγμα για 45 ´ μέχρι να κάνει σώμα και να σταθεροποιηθεί. Τότε το ξαναχτυπάμε για 5′ σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες . Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Αφήνουμε 5-10′ στον πάγκο πριν το σερβίρουμε.

Το σχόλιο της μαμάς:

Εγώ χρησιμοποίησα, αντί για το κουτί με τη φυτική σαντιγί, που δεν μου αρέσει προσωπικά καθόλου, τη σαντιγί σε σκόνη που προσθέτουμε μια κούπα φρέσκο γάλα, εσείς χρησιμοποιήστε αυτό που σας αρέσει. Τις μπανάνες τις έψησα περίπου 20 λεπτά γιατί το 10λεπτο μου φάνηκε πολύ λίγο και για να αυξήσω την καραμελένια γεύση όταν τις έλιωνα με το πιρούνι έβαλα και 3 κουταλιές της σούπας από την έτοιμη καραμέλα γάλακτος, που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ. Για να αυξήσω τη συχνότητα που θα χτυπάω το παγωτό κάντε και εσείς αυτό που προτείνει η Αργυρώ όταν παρουσίαζε στην εκπομπή τη συνταγή , δηλαδή τον κάδο του μίξερ αφήστε τον στο ψυγείο μια ωρίτσα και μετά χτυπήστε το ξανά και μετά ξανά σε μια ώρα και θα γίνει πραγματικά υπέροχο. Εγώ στο σερβίρισμα χρησιμοποίησα βυσσινάδα και έγινε το παγωτάκι μας ακόμα πιο απολαυστικό.

Τη συνταγή θα βρούμε: Στο site της Αργυρώς http://www.argiro.gr. Πηγή:  Tastyday

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.