search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:07
MENU CLOSE

Χοιρινό με δαμάσκηνα

01.06.2018 06:57
xoirino-damaskina.jpg

Δυσκολία: Εύκολο

Χρόνος: 50′

Κόστος: Φθηνό

Τύπος: Καθημερινό

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι σε κομματάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • δεντρολίβανο
  • 3-4 κουταλιές μέλι
  • 10 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
  • 1/3 ποτηριού κονιάκ
  • 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κρασί, το κονιάκ και το βαλσάμικο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το δεντρολίβανο και το μέλι και αφήνουμε να ψηθεί περίπου 50 λεπτά. Λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα δαμάσκηνα.

Πηγή: tasty-day

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04